Φορτηγό πλοίο γεμάτο πολυτελή αυτοκίνητα φλέγεται στη μέση του Ατλαντικού - (Βίντεο)

Εγκαταλελειμμένο στη μέση του Ατλαντικού βρίσκεται πλοίο φορτωμένο με αυτοκίνητα, όταν φωτιά που εκδηλώθηκε αστραπιαία ανάγκασε το πλήρωμα να το εγκαταλείψει.

Το φορτηγό πλοίο Felicity Ace έπιασε φωτιά την Τετάρτη στον Βόρειο Ατλαντικό, ενώ έπλεε φορτωμένο, μεταξύ άλλων, με Porsche και Volkswagen, από το Έντεμ της Γερμανίας μέχρι το Νάσβιλ, στο Ρόουντ Άιλαντ.

Την ώρα που έπιασε φωτιά, το πλοίο βρισκόταν 90 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά στις πορτογαλικές Αζόρες, σύμφωνα με δήλωση του ναυτικού της Πορτογαλίας.

Η γρήγορη εξάπλωση της φωτιάς ανάγκασε και τα 22 μέλη του πληρώματος να το εγκαταλείψουν. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το πλήρωμα απομακρύνθηκε με ασφάλεια και μεταφέρθηκε σε τοπικό ξενοδοχείο.

Προς το παρόν, δεν έχει εντοπιστεί πηγή μόλυνσης του ωκεανού από το πλοίο σημαίας Παναμά.

Το Felicity Ace μπορεί να μεταφέρει πάνω από 17.000 μετρικούς τόνους φορτίου, σύμφωνα με το Associated Press, με πιθανώς χιλιάδες αυτοκίνητα επί του σκάφους.

Το πορτογαλικό ναυτικό είπε ότι από την Πέμπτη, η φωτιά είναι σε εξέλιξη και ένα περιπολικό ωκεανό παραμένει στο σημείο για να παρακολουθεί το εγκαταλελειμμένο πλοίο.