Τουρκία: Θετικό στον κορωνοϊό το ζεύγος Ερντογάν

Θετικοί στον κορωνοϊό διαγνώστηκαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η σύζυγός του Εμινέ, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα.

Και οι δύο εμφανίζουν ήπια συμπτώματα και θα παραμείνουν για λίγες ημέρες στην κατοικία τους. Η μόλυνση με Covid, ωστόσο, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σοβαρών προβλημάτων υγείας που φέρεται να αντιμετωπίζει ο τούρκος πρόεδρος τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα η καταπόνησή του να είναι εμφανής σε αρκετά βίντεο που έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Η ερευνητική ομάδα της ιστοσελίδας Nordic Monitor έχει υποστηρίξει ότι ο τούρκος ηγέτης έχει δώσει πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο του παχέος εντέρου, ενώ πάσχει και από βαριά επιληψία.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής ο «σουλτάνος» έχει πραγματοποιήσει ούτε μία ούτε δύο αλλά τρεις δόσεις εμβολίου κατά του κορονοϊού. Είχε ήδη κάνει δύο δόσεις του κινεζικού εμβολίου Sinovac αλλά φαίνεται δεν ήταν αρκετές και επέλεξε να προβεί πρόσφατα και σε τρίτη. Αν και ο Τούρκος πρόεδρος δεν αποκάλυψε ποιας εταιρίας ήταν η τελευταία δόση που έκανε, πληροφορίες λένε ότι ήταν της Pfizer.

Ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Φαχρετίν Κότζα, ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Ερντογάν και η σύζυγός του είναι καλά στην υγεία τους και ότι δεν πρόκειται να επηρεάσει την καθημερινές τους υποχρεώσεις σε μεγάλο βαθμό, καθώς θα εξακολουθούν να εργάζονται από την οικία τους.

«Αυτή τη στιγμή που η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώθηκε γρήγορα, το τεστ για την Covid-19 για τον πρόεδρό μας και την αξιότιμη σύζυγό του Εμινέ Ερντογάν ήταν θετικό μετά από ήπια συμπτώματα. Η κατάσταση της υγείας τους είναι αρκετά καλή, ώστε να μην εμποδίζει το έργο τους. Τους εύχομαι γρήγορα περαστικά» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.

Το μήνυμα Ερντογάν και Εμινέ

«Σήμερα, το αποτέλεσμα του τεστ μας για την Covid-19 το οποίο έκανα μαζί με τη γυναίκα μου μετά από ήπια συμπτώματα, ήταν θετικό. Ευτυχώς, αντιμετωπίζουμε μια ήπια ασθένεια, η οποία, όπως μάθαμε, αφορά στην παραλλαγή Όμικρον. Είμαστε όρθιοι. Θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας από σπίτι. Αναμένουμε τις προσευχές σας» έγραψε ο Ερντογάν στο Twitter.

 

 

Από την πλευρά της, η σύζυγός του Εμινέ ανέφερε πως «θα το περάσουμε μαζί με τον Ταγίπ. Περιμένουμε τις προσευχές σας».

Στο μήνυμά της, το οποίο μοιράστηκε παραθέτοντας την ανάρτηση του Ερντογάν, η πρώτη κυρία της Τουρκίας είπε: «Ας ελπίσουμε ότι θα ξεπεράσουμε αυτή την ασθένεια μαζί με τον Ταγίπ το συντομότερο δυνατό. Περιμένουμε τις προσευχές σας».