Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Έχασε περιουσία 30 δισ. δολαρίων σε μία ημέρα

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ είδε την καθαρή του περιουσία να μειώνεται κατά σχεδόν 30 δισεκατομμύρια δολάρια ύστερα από την πτώση – ρεκόρ των μετοχών της Meta την Πέμπτη.

Με την τρέχουσα περιουσία του να αποτιμάται, σύμφωνα με το Forbes, στα 84,3 δισεκατομμύρια δολάρια, είναι η πρώτη φορά που ο 37χρονος βαθύπλουτος επιχειρηματίας δεν κατατάσσεται ανάμεσα στους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου, από το καλοκαίρι του 2015.

Ο Ζάκερμπεργκ κατέχει σχεδόν το 13% της Meta, όπως πρόσφατα μετονομάστηκε η Facebook.

Η απώλεια 29,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Ζούκερμπεργκ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια μέσα σε μία ημέρα στην ιστορία, υπολειπόμενη μόνον των 35 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε χάσει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου Έλον Μασκ τον Νοέμβριο του 2021, ύστερα από τις (καταστροφικές) αναρτήσεις του στο Twitter ότι επρόκειτο να πουλήσει το 10% του μεριδίου του στην Tesla.

Η κατάρρευση των μετοχών επέρχεται ως αποτέλεσμα της πρώτης μείωσης του αριθμού των ενεργών χρηστών ανά ημέρα (1,929 δισ. το δ’ τρίμηνο του 2021 από 1,93 δισ. το γ’ τρίμηνο του 2021) από την ίδρυση της εταιρείας, το 2004.

Η Meta προειδοποίησε επίσης, για το ενδεχόμενο επιβράδυνσης των ρυθμών αύξησης των εσόδων, λόγω του ανταγωνισμού με το TikTok και το YouTube, καθώς και εξαιτίας της μείωσης των διαφημιστικών δαπανών.
Οι μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού κατακρημνίστηκαν και στον απόηχο των απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων, ανακοινώνοντας μειωμένα κέρδη κατά το τέταρτο τρίμηνο και προοπτική επιβραδυμένης ανάπτυξης το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Σημειώνεται πως τα άσχημα νέα για τον Ζούκερμπεργκ ξεκίνησαν από το πρωί, καθώς στην pre-market της Wall Street, η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε πτώση έως και 22%.

Με πληροφορίες από CNBC