Μπόρις Τζόνσον: Ζητώ συγγνώμη για τα κορονοπάρτι

Ο Μπόρις Τζόνσον, κατά την ομιλία του στη Βουλή των Κοινοτήτων, με φόντο το partygate, το σκάνδαλο με τα πάρτι που πραγματοποιήθηκαν στη Downing Street, ενώ η η χώρα βρισκόταν σε καθεστώς lockdown, ζήτησε συγγνώμη “για όσα δεν έγιναν σωστά” και για τον “τρόπο με τον οποίο η κυβέρνησή του χειρίστηκε το ζήτημα”.

Δήλωσε ότι αποδέχεται τα ευρήματα της έρευνας της Σου Γκρέι, λέγοντας: “Πρέπει να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να διδαχθούμε από τα λάθη μας”. “Κατανοώ την οργή των πολιτών. Μία συγγνώμη δεν είναι αρκετή”, είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δεσμεύθηκε, πρώτον, να κάνει αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Downing Street και του Cabinet Office, λέγοντας ότι ο κατακερματισμός των αρμοδιοτήτων, στον οποία γίνεται αναφορά και στην έκθεση της Σου Γκρέι, πρέπει να αντιμετωπισθεί, ανακοινώνοντας τη δημιουργία πρωθυπουργικού γραφείου, δεύτερον, για αναθεώρηση του δημοσιουπαλληλικού κώδικα, και, τρίτον, για ανακοινώσεις τις προσεχείς ημέρες αναφορικά με τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της κυβέρνησης και της σύνδεσης του No 10 με το Κοινοβούλιο. “Καταλαβαίνω το πρόβλημα και θα το διορθώσω”, τόνισε.