Με ήπια συμπτώματα ο Βαρθολομαίος - Ευχές Ερντογάν για ταχεία ανάρρωση - Επικοινωνία με Μητσοτάκη - Τσιόδρα

Θετικός στον κορωνοϊό διαγνώστηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος , στο πλαίσιο των τακτικών διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται στο Φανάρι. Είναι ευτυχώς, πλήρως εμβολιασμένος και έχει ελαφρά συμπτώματα.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη χθες από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο Παναγιώτατος, ο οποίος είναι πλήρως εμβολιασμένος, εμφανίζει ήπια συμπτώματα ενώ η γενικότερη κατάστασή του είναι καλή.

Αμέσως μετά τη διάγνωση επισκέφθηκε κεντρικό νοσοκομείο της Πόλης για περαιτέρω προληπτικές εξετάσεις.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης ευχαρίστησε όλους όσοι εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους για την κατάσταση της υγείας του και προέτρεψε πατρικώς, για άλλη μία φορά, τους πάντες να ακολουθούν τις συστάσεις των ιατρών και των ειδικών επιστημόνων, καθώς, επίσης, και όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί να το πράξουν για το καλό το δικό τους και του κοινωνικού συνόλου.

Με την ευκαιρία ευχήθηκε σε όλους να έχουν Καλά και Ευλογημένα Χριστούγεννα.

Τι συζήτησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Πρόεδρος Ερντογάν - Militaire.gr

Θερμές ευχές Ερντογάν προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, για ταχεία ανάρρωση

Ο πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διαβίβασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ευχές για ταχεία ανάρρωση, μέσω του υπουργού Υγείας της χώρας, δρ Φαχρετίν Κοτζά, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν το βράδυ. Ο κ. Κοτζά μετέφερε στον Παναγιώτατο, ο οποίος παραμένει υπό παρακολούθηση σε κεντρικό νοσοκομείο της Πόλης, το ενδιαφέρον του Προέδρου και του ίδιου προσωπικά για την πορεία της υγείας του και τον διαβεβαίωσε ότι οι Αρχές της χώρας βρίσκονται στο πλευρό του για οτιδήποτε και αν χρειασθεί.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, με τον Οικουμενικό Πατριάρχη επικοινώνησε νωρίτερα και ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, Μεχμέτ Νουρί Ερσόι, ο οποίος του εξέφρασε τις εγκάρδιες ευχές του για γρήγορη αποκατάσταση της υγείας του.

Ευχές για ταχεία ανάρρωση προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη από τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας

«Βαθύτατη ανησυχία μας προκάλεσε η είδηση ότι εν αναμονή των Χριστουγέννων ο κορονοϊός προσέβαλε και τον προσφιλή Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο. Ολοψύχως δεόμεθα ο Ερχόμενος Λυτρωτής να χαρίσει το ταχύτερο την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του», τονίζει μέσω της σελίδας του στο facebook ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος.

Τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά την επικοινωνία τους συζήτησαν για την κατάσταση της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη και ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στον κ. Βαρθολομαίο ταχεία ανάρρωση, ενώ αντάλλαξαν ευχές για την ημέρα των Χριστουγέννων.

Επικοινωνία του Σωτήρη Τσιόδρα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και της κυβέρνησης για την πορεία της υγείας του Οικουμενικού Πατριάρχη, καθώς και τις εγκάρδιες προσωπικές ευχές του πρωθυπουργού για ταχεία ανάρρωση, αλλά και για την εορτή των Χριστουγέννων, διαβίβασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Άρχων Οφφικιάλιος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες βράδυ.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη, ο Σωτήρης Τσιόδρας μετέφερε στον Παναγιώτατο και τις ευχές του υπουργού Υγείας, Αθανασίου Πλεύρη.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το αμέριστο και έμπρακτο ενδιαφέρον του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης και ζήτησε από τον Άρχοντα να μεταφέρει διά του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό τις πατρικές του ευχές και την Πατριαρχική ευλογία για το άγιο Δωδεκαήμερο.

 

Διαβάστε επίσης σχετικά: Θετικός στον κορωνοϊό ο Βαρθολομαίος – Πλήρως εμβολιασμένος, έχει ήπια συμπτώματα