Κορωνοϊός - Ιταλία: Στα 83 τα κρούσματα με τη μετάλλαξη «Όμικρον»

Τα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον του κορωνοϊού μέχρι σήμερα ανέρχονται σε 83, όπως ανακοίνωσε το Ανώτατο Ινστιτούτου Υγείας της χώρας.

Χθες το πρωί δεν είχαν ξεπεράσει τα 55. Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίσθηκαν στις ευρύτερες περιοχές του Μιλάνου και της Νάπολης. «Η παραλλαγή αυτή αποτελεί έναν νέο κίνδυνο», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα. Ο δε πρόεδρος του Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας, Σίλβιο Μπρουζαφέρο, πρόσθεσε ότι «τις επόμενες ημέρες είναι πιθανόν να καταγραφεί περαιτέρω αύξηση».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι πρόκειται να συγκαλέσει υπουργικό συμβούλιο την ερχόμενη Πέμπτη 23 του μηνός με θέμα την συνολική εκτίμηση της κατάστασης και την λήψη τυχόν νέων μέτρων πρόληψης και προστασίας.

«Η λήψη οποιουδήποτε μέτρου θα φέρει αποτελέσματα μόνον μετά δύο με τρεις εβδομάδες. Η πίεση θα αυξηθεί πρώτα στα νοσοκομεία και μετά, κυρίως, στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Περιμένουμε σοβαρή επιδείνωση της κατάστασης, αλλά έχουμε προετοιμαστεί» υπογραμμίζει, στο μεταξύ, ο Σύλλογος Ιταλών Αναισθησιολόγων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ