«Κόπηκε» στον αέρα συνέντευξη του Μ. Τσαβούσογλου από το Κατάρ όταν έγινε ερώτηση για την οικονομία

Ανταποκριτής του Reuters ρώτησε τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αν βρίσκεται στο Κατάρ για να ζητήσει οικονομική βοήθεια ώστε να αντιμετωπιστεί το οικονομικό χάος που επικρατεί στη χώρα του.

Αυτό ήταν αρκετό για να διακόψει η τουρκική τηλεόραση τη μετάδοση της συνέντευξης Τύπου από το Κατάρ στον «αέρα», παρόλο που ο Τσαβούσογλου και ο ομόλογός του στο Κατάρ διαβεβαίωσαν πως η Τουρκία «δεν σχεδιάζει να ζητήσει οικονομική βοήθεια».

Η ερώτηση αυτή προκάλεσε αίσθηση και λίγα δευτερόλεπτα αφού είχε αρχίσει να μιλά ο υπουργός Εξωτερικώντου Καταρ, η κρατική τηλεόραση έριξε σήμα και συνέχισε με την κανονική ροή του προγράμματός της.

Σημειώνεται ότι δεν συνηθίζεται  να διακόπτονται οι συνεντεύξεις Τύπου τόσο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου όσο και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς μεταδίδονται συνέχεια στην τουρκική κρατική τηλεόραση. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, φαίνεται πως ρόλο σε όλο αυτό έπαιξε η λέξη χάος που χρησιμοποίησε ο ανταποκριτής.

Κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, ο υπουργός Εξωτερικών του Κατάρ, Σέιχ Μοχάμεντ Αμπντουλραχμάν Αλ-Θάνι, δήλωσε ότι η Ντόχα θεωρεί ότι οι οικονομικές δυσχέρειες της Τουρκίας προσφέρουν ευκαιρίες για το Κατάρ.