Βουρδουλιές σε δύο Γερμανούς

Δύο Γερμανοί κρίθηκαν ένοχοι για βανδαλισμό και καταπάτηση ξένης περιουσίας, με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν με εννέα μήνες φυλάκιση και τρία χτυπήματα με ραβδί.

Συγκεκριμένα, δύο νεαροί Γερμανοί είχαν μπει σε αμαξοστάσιο στην Σιγκαπούρη και επιχείρησαν να ζωγραφίσουν γκράφιτι σε τρένο. Στην χώρα εξακολουθεί να εφαρμόζεται ως μέθοδος σωφρονισμού το ράβδισμα. Η ποινή επιβάλλεται για αδικήματα από βανδαλισμό έως και σεξουαλική κακοποίηση.

Ο 22χρονος Αντρέας Φον Κνόρε και ο 21 ετών Έλτον Χιντζ κρίθηκαν ένοχοι τον περασμένο Νοέμβριο. Τότε οι δυο τους απομακρύνθηκαν από την Σιγκαπούρη και εντοπίστηκαν στη γειτονική Μαλαισία έπειτα από εκτεταμένη διεθνή αναζήτηση. Μεταφέρθηκαν πίσω στη Σιγκαπούρη με σκοπό να εκτίσουν την ποινή τους.

Στο δικαστήριο ο Φον Κνόρε δήλωσε: “Είναι η πιο μελανή σελίδα σε ολόκληρη τη ζωή μου. Είμαι πολύ θυμωμένος με τον εαυτό μου“.

Να σημειωθεί πως οι νόμοι περί βανδαλισμού της Σιγκαπούρης έγιναν διεθνώς γνωστοί το 1994 όταν ένας αμερικανός έφηβος, ο Μάικλ Φέι, καταδικάστηκε σε χτυπήματα με ραβδί επειδή κατέστρεψε αυτοκίνητα και δημόσια ιδιοκτησία.

singapore 2