Ιταλία-Covid-19: Την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 25% στη χώρα

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ιταλικής κυβέρνησης, την τελευταία εβδομάδα στην χώρα τα περιστατικά κορονοϊού αυξήθηκαν κατά 25%. Οι περιφέρειες που παρουσιάζουν μεγαλύτερη αύξηση κρουσμάτων είναι εκείνες της Γένοβας, της Μπολόνια, του Τορίνο και της Βενετίας.

Στην περιφέρεια της Τεργέστης το 22% των κλινών των νοσοκομείων στη φάση αυτή έχει καταληφθεί από ασθενείς με κορονοϊό. Το αντίστοιχο ποσοστό είναι 18% στις ευρύτερες περιοχές του Μπολτζάνο, νότια της Αυστρίας, και στην Βάλε Ντ΄Αόστα, στα σύνορα με την Γαλλία.

Στο μεταξύ επιβεβαιώθηκε ότι η σύζυγος και τα παιδιά του Ιταλού μάνατζερ που βρέθηκε θετικός στην παραλλαγή Όμικρον, έχουν μολυνθεί. Παρουσιάζουν όλοι τους ήπια συμπτώματα και στην φάση αυτή η κατάστασή τους δεν προκαλεί ανησυχία.

Την ίδια ώρα, οι ιταλοί δήμαρχοι ζητούν από την κυβέρνηση να αποφασίσει την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους ανοικτούς χώρους από τις 6 Δεκεμβρίου μέχρι τις 15 Ιανουαρίου. Το αίτημά τους είναι πολύ πιθανό να γίνει δεκτό.

Παράλληλα, η Ιταλίδα υπουργός Εσωτερικών Λουτσιάνα Λαμορτζέζε ετοιμάζεται να λάβει νέα μέτρα, με στόχο την αύξηση των ελέγχων σε ό,τι αφορά το δικαίωμα εισόδου σε κλειστούς χώρους μόνο με πράσινη κάρτα εμβολιασμένου από τις 6 Δεκεμβρίου. Εκπρόσωποι της αστυνομίας, των καραμπινιέρων και του ιταλικού στρατού, όμως, απαντούν ότι υπάρχει πρόβλημα υποστελέχωσης και πως δεν είναι εύκολο να γίνουν ακόμη εντατικότεροι έλεγχοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ