Ολοταχώς για 4η δόση του εμβολίου στο Ισραήλ - Επαναφέρουν περιοριστικά μέτρα

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο να επαναφέρει εκ νέου τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό, το Ισραήλ, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων, ενώ παράλληλα εξετάζεται και η χορήγηση και τέταρτης δόση του εμβολίου κατά της covid-19, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας Νάχμαν Ας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας, επισημαίνει ότι η δράση των εμβολίων μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου και έτσι οι πολίτες θα πρέπει να λάβουν μία επιπλέον ενισχυτική δόση, την 4η και σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο ίδιος τόνισε πως τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, είναι ανησυχητικά καθώς, αυξάνονται τα κρούσματα, ενώ παράλληλα ο αριθμός αναπαραγωγής της επιδημίας (αριθμός R) έφτασε στο 1,02.

Θέμα χρόνου η 4η δόση του εμβολίου στο Ισραήλ

Επίσης, ο Σάλμαν Ζάρκα, που ήταν ο κύριος υπεύθυνος για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο Ισραήλ, είχε επισημάνει από τον Σεπτέμβριο, πως οι πολίτες θα πρέπει να εμβολιάζονται κάθε εξάμηνο κατά του κορωνοϊού, έτσι ώστε να έχουν αντισώματα.

Οι δηλώσεις του Νάχμαν, έρχονται σε αντίθεση με όσα επισήμανε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, πως αποκλείεται η χώρα να ξαναμπεί σε καθεστώς lockdown, υποβαθμίζοντας παράλληλα τον αριθμό των κρουσμάτων, παρά τα νέα ρεκόρ μολύνσεων στη χώρα.

Να σημειωθεί πως στο Ισραήλ έχουν ήδη εμβολιαστεί πλήρως κοντά στα 6 εκατομμύρια πολίτες από τα 9,3 εκατομμύρια πληθυσμού,  ενώ παράλληλα 2,5 εκατομμύρια έχουν κάνει ήδη την 3η ενισχυτική δόση του εμβολίου.