«Είμαστε σε σοκ με το lockdown-Τα έκαναν «σαλάτα» οι πολιτικοί», αναφέρει Έλληνας εστιάτορας στην Αυστρία (Video)

Πρώτη μέρα εφαρμογής του lockdown στην Αυστρία η σημερινή και η πρωτεύουσα της χώρας έχει ήδη ερημώσει τελείως , καθώς οι πολίτες μπορούν να κυκλοφορούν μόνο για να προμηθεύονται είδη πρώτης ανάγκης, για να επισκέπτονται γιατρό και να αθλούνται.

Τα νέα αυτά περιοριστικά μέτρα θα διαρκέσουν για είκοσι μέρες, ενώ ο εμβολιασμός κατά του ιού γίνεται υποχρεωτικός από την 1η Φεβρουαρίου.

«Είμαστε σε σοκ με το lockdown καθώς οι πιο πολλοί πιστεύουν ότι θα κρατήσει και τον Γενάρη και τον Φλεβάρη ή θα ανοίξουν για τα ψώνια και μετά πάλι θα κλείσουν» ανέφερε ο Λευτέρης Δερμιτζάκης, Έλληνας ιδιοκτήτης εστιατορίου Εllas στην Αυστρία, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ το βράδυ της Δευτέρας.

Όπως σημείωσε, είχαν δημιουργηθεί άλλες προσδοκίες σε σχέση με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού και μετά προσγειώθηκαν σε μια πραγματικότητα διαφορετική. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως οι πολιτικοί είχαν πει ότι δεν θα γίνει lockdown και αποφάσισαν ξαφνικά το lockdown μετά την έξαρση της πανδημίας, ειδικά στην Άνω Αυστρία.

Ο ίδιος αναφέρει πως οι κάτοικοι νιώθουν αγανάκτηση.«Βλέπουμε τους πολιτικούς να τα κάνουν σαλάτα» σημειώνει χαρακτηριστικά. Ερωτηθείς για την συνέπεια στα μέτρα ο κ. Δερμιτζάκης τόνισε πως οι μεγάλοι σε ηλικία πρόσεχαν ενώ η νεολαία όχι και τόσο.