Φρίκη στο Oυινσκόνσιν: Τζιπ όρμησε σε χριστουγεννιάτικη παρέλαση - 5 νεκροί, 40 τραυματίες (Video)

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίσθηκαν, όταν όχημα έπεσε πάνω σε ανθρώπους που συμμετείχαν σε παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη παρέλαση στη Γουόκεσα της πολιτείας Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση της Γουόκεσα.

«Αυτή τη στιγμή επιβεβαιώνουμε ότι πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 40 έχουν τραυματιστεί. Ωστόσο, οι αριθμοί αυτοί μπορεί να αλλάξουν καθώς συλλέγουμε πρόσθετες πληροφορίες», ανέφερε η τοπική κυβέρνηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Τρομακτικά video που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα κόκκινο SUV να αναπτύσσει ταχύτητα και να πέφτει πάνω σε μια ομάδα ανθρώπων που μετείχε στην ετήσια παρέλαση ενόψει των Χριστουγέννων στην πόλη αυτή, περίπου 30 χλμ. δυτικά του Μιλγουόκι.

Προσοχή! Πολύ σκληρές εικόνες στα Video!

 

 

 

Η αστυνομία συνέλαβε ένα «άτομο ενδιαφέροντος», αλλά παρά τις προηγούμενες αναφορές για πυροβολισμούς, δεν πιστεύει ότι ο οδηγός ήταν οπλισμένος. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης, Νταν Τόμσον το αυτοκίνητο ανακτήθηκε. Οι πληροφορίες μάλιστα ανέφεραν αρχικά, πως πρόκειται για έναν ράπερ.

Αρκετές δημοσιεύσεις σε social media, δείχνουν το πρόσωπο του ατόμου που φέρεται να σκόρπισε τον τρόμο με το τζιπ πέφτοντας πάνω στους ανθρώπους, χωρίς ωστόσο να έχει επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο.

Ουισκόνσιν: 5 νεκροί και 40 τραυματίες σε Χριστουγεννιάτικη παρέλαση – Ράπερ παρέσυρε με το αυτοκίνητο παιδιά - Eviathema.gr

 

Το περιστατικό δεν μοιάζει να συνδέεται με τρομοκρατία αυτή τη στιγμή, λένε αξιωματούχοι. Ο ύποπτος φαίνεται ότι προσπαθούσε να διαφύγει από άλλο σημείο, όταν έπεσε πάνω στο πλήθος, δήλωσε αξιωματούχος που έχει γνώση των πρώτων στοιχείων της έρευνας στο CBS News.

Δραματικές περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων

Τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο με ασθενοφόρα, με περιπολικά και με αυτοκίνητα συγγενών και φίλων. Μια γυναίκα δήλωσε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Fox6 πως το SUV χτύπησε μαθήτριες 9 ως 15 ετών, μέλη ομάδας χορού που συμμετείχε στην παρέλαση. Αρχικά επικράτησε σιωπή, κατόπιν ακούστηκαν ουρλιαχτά και κόσμος έτρεξε προς το σημείο για να προσφέρει βοήθεια, σύμφωνα με το Fox6.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-11/police-milwaukee-usa-astynomia-fbi-milgouoki.jpg.webp?itok=VZVu4fBj

Ο Αντζελίτο Τενόριο, κάτοικος της πόλης, είπε στην εφημερίδα Milwaukee Journal Sentinel, ότι είχε μόλις ολοκληρώσει την συμμετοχή του στην παρέλαση όταν συνέβη η τραγωδία. «Είδαμε ένα SUV με πατημένα τα γκάζια να αναπτύσσει πλήρη ταχύτητα προς την παρέλαση. Και μετά ακούσαμε ένα δυνατό κρότο και εκκωφαντικές κραυγές και ουρλιαχτά από εκείνους που χτυπήθηκαν από το όχημα».

Ο Κόρι Μοντίχο είπε ότι το SUV έπεσε πάνω στην ομάδα χορευτριών, που μετείχε η κόρη του. «Υπήρχαν παντού διάσπαρτα παπούτσια, πον-πον και κύπελα με ζεστή σοκολάτα. Έτρεχα από το ένα κουβαριασμένο σώμα στο άλλο για να βρω την κόρη μου», είπε στην εφημερίδα.

 

Παράλληλα, υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές για πυροβολισμούς. Μάλιστα, video φέρεται να δείχνει αστυνομικούς να πυροβολούν εναντίον του αυτοκινήτου προτού πέσει πάνω σε μπάρες που είχαν στηθεί για την παρέλαση.

 

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν από τις 17:00 (τοπική ώρα· 01:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την Journal Sentinel.

 

Αυτόπτης μάρτυρας περιέγραψε τις δραματικές στιγμές, λέγοντας ότι άκουσε τον κρότο του αυτοκινήτου καθώς αυτό έπεφτε πάνω στους ανθρώπους και κατόπιν κραυγές και ουρλιαχτά των θυμάτων.