Κορωνοϊός - Ινδία: Αποτελεσματικό κατά 77,8% στον κορωνοϊό και 65,2% στη μετάλλαξη Δέλτα το ινδικό Covaxin

Το Covaxin, το εμβόλιο που αναπτύχθηκε στην Ινδία κατά του κορωνοϊού, αποδείχθηκες ότι έχει ποσοστό αποτελεσματικότητας 77,8% απέναντι στη λοίμωξη, όπως αποκάλυψε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Η κατασκευάστρια εταιρεία Bharat Biotech International ανέφερε πως «η αξιολόγηση από ομοτίμους του Lancet επιβεβαιώνει τις αναλύσεις μας και δείχνει ότι το Covaxin είναι αποτελεσματικό κατά της Covid-19».

«Το Covaxin είναι το μόνο εμβόλιο κατά της Covid-19 που έχει αποδείξει δεδομένα αποτελεσματικότητας από κλινικές δοκιμές Φάσης 3 έναντι της παραλλαγής Δέλτα στο 65,2%».

Το ιατρικό περιοδικό ανέφερε ότι «δεν καταγράφηκαν θάνατοι που σχετίζονται με το εμβόλιο ή σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες κατά τη διάρκεια μιας τυχαιοποιημένης δοκιμής στην οποία συμμετείχαν 24.419 συμμετέχοντες ηλικίας 18 έως 97 ετών μεταξύ Νοεμβρίου 2020 και Μαΐου 2021 στην Ινδία».

Η Bharat Biotech ανέπτυξε το εμβόλιο Covid-19 σε συνεργασία με το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας (ICMR) και το Εθνικό Ινστιτούτο Ιολογίας στην Πούνε.