Ξεκίνησαν οι επαφές της Pfizer για το χάπι κατά της Covid-19 - Συνομιλίες με 90 χώρες

 Σε συνομιλίες με 90 χώρες για συμβάσεις προμηθειών για το πειραματικό της χάπι για την Covid-19, το οποίο αποδείχθηκε ότι μειώνει κατά 89% τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου σε ασθενείς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης, βρίσκεται η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer Inc, όπως δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη του ο πρόεδρος και γενικός της διευθυντής, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ο Μπουρλά, ο οποίος κάνει τις συνομιλίες, μιλώντας σήμερα στο CNN, πρσέθεσε ότι η Pfizer αναμένει να τιμολογήσει το φάρμακό της, που ονομάζεται Paxlovid, κοντά στην τιμή που η ανταγωνιστική Merck & Co Inc όρισε για το υποψήφιο αντιιικό της φάρμακο κατά της Covid-19 που λαμβάνεται από το στόμα.

Σημειώνεται ότι η συμβατική τιμή για το χάπι της μολνοπιραβίρης της Merck κυμαίνεται στα 700 δολάρια για πενθήμερη θεραπευτική αγωγή.

 «Μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα»

«Μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα» χαρακτήρισε ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, τη σημερινή, καθώς η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε ένα λίαν αποτελεσματικό χάπι κατά της Covid-19, που μειώνει δραστικά τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου για τους ασθενείς υψηλού κινδύνου, κατά 89%.

Διαβάστε ακόμη: Μπουρλά σε CNN: 500.000.000 χάπια Pfizer για τον κορωνοϊό εντός του 2022 – Πότε θα υποβληθεί το αίτημα έγκρισης