Η πρώτη δήλωση του Άλεκ Μπάλντουιν μετά το δυστύχημα: «Η καρδιά μου έχει ραγίσει…»

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του αναφορικά με την τραγωδία στο Νέο Μεξικό, ο ηθοποιός Άλεκ Μπάλντουιν ανέφερε ότι «η καρδιά του έχει ραγίσει» και ότι συνεργάζεται πλήρως με την αστυνομία αφότου το όπλο που χρησιμοποιούσε για τις ανάγκες της νέας του ταινίας Rust σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας, Χαλίνα Χάτσινς.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράφω το σοκ και τη θλίψη μου για το τραγικό δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή της Χαλίνα Χάτσινς, μιας συζύγου, μητέρας και συναδέλφου μας άξιας μεγάλου θαυμασμού.

Συνεργάζομαι πλήρως με την έρευνα της αστυνομίας για να γίνει αντιληπτό πώς συνέβη αυτή η τραγωδία και είμαι σε επαφή με τον σύζυγό της, προσφέροντας τη στήριξή μου σε αυτόν και την οικογένειά του», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter o 63χρονος, συμπληρώνοντας: «Η καρδιά μου έχει ραγίσει για το σύζυγό της, τον γιο τους και όλους όσους γνώριζαν και αγάπησαν τη Χαλίνα».

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ένα σωματείο του Χόλιγουντ σε υπόμνημα προς τα μέλη του ανέφερε ότι το όπλο με το οποίο σκοτώθηκε η διευθύντρια φωτογραφίας στα γυρίσματα της ταινίας του Άλεκ Μπόλντουιν στο Νέο Μεξικό περιείχε μία μοναδική, πραγματική σφαίρα.

Ο Μπάλντουιν οδηγήθηκε σε εγκαταστάσεις της αστυνομίας στη Σάντα Φε για να απαντήσει σε ερωτήσεις σχετικά με το τραγικό συμβάν. Δεν συνελήφθη και αργότερα αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να απαγγελθούν κατηγορίες εις βάρος του, παρόλο που η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι μια αδιανόητη τραγωδία έλαβε χώρα την Πέμπτη στο Νέο Μεξικό, καθώς ο Άλεκ Μπάλντουιν, ο οποίος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust», στην οποία πρωταγωνιστεί και είναι συμπαραγωγός, πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος τη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, Χαλίνα Χάτσινς, ενώ από τα πυρά του Αλεκ Μπάλντουιν τραυματίστηκε και ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Ο 48χρονος σκηνοθέτης Τζόελ Σόουζα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο περιφερειακό ιατρικό κέντρο Christus St. Vincent χωρίς να γίνει γνωστό πόσο σοβαρά έχει τραυματιστεί. Ωστόσο, η ηθοποιός Φράνσις Φίσερ έγραψε στο Twitter ότι «ο Σόουζα μου έστειλε γραπτό μήνυμα ότι πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο».

Ερωτηθείς να επιβεβαιώσει την πληροφορία, ο εκπρόσωπος πάντως του ιατρικού αυτού κέντρου, Αρτούρο Ντελγκάδο, απάντησε ότι δεν του επιτρέπεται να δίνει στη δημοσιότητα πληροφορίες για ασθενείς.