Αποκοιμήθηκε πάλι ο Ερντογάν μπροστά στις κάμερες - Φουντώνουν οι φήμες για την υγεία του (Video)

Ένα βήμα πριν τον πάρει ο ύπνος  εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Ανγκολέζο ομόλογό του, Ζοάο Λουρένσο, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα της Νότιας Αφρικής.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι πρώτη φορά το τελευταίο διάστημα, που ο Τούρκος πρόεδρος δείχνει αδύναμος μπροστά στις κάμερες, είτε με τα βλέφαρά να βαραίνουν και να τον παίρνει για λίγα δευτερόλεπτα ο ύπνος, είτε να χάνει τα λόγια του. Τα περιστατικά αυτά εντείνουν τις φήμες στην Τουρκία για την κατάσταση της υγείας του, με την αντιπολίτευση να μιλάει ευθέως για έναν «άρρωστο» ή «υπερβολικά κουρασμένο» Ερντογάν.

Δημοσιοποιώντας και κάνοντας σχολιαμσό σε σχέση με το επίμαχο απόσπασμα από το βίντεο της κοινής συνέντευξης τύπου Ερντογάν – Λουρένσο ο αυτοεξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, έγραψε ότι η εικόνα του Τούρκου προέδρου στην Αγκόλα αποτελεί «πιθανή ένδειξη για την άρρωστη υγεία του».

Ο διαχειριστής του ανεξάρτητου δικτύου Nordic Monitor, που ασκεί σφοδρή κριτική στην τουρκική κυβέρνηση, συμπλήρωσε καυστικά ότι ο Τούρκος πρόεδρος «καθάρισε και τη μύτη του μπροστά στις κάμερες και στους δημοσιογράφους».

Δημοσκόπηση «χαστούκι» για Ερντογάν – Στο ναδίρ η δημοτικότητα του

Η κατρακύλα της τουρκικής οικονομίας και η έντονη φημολογία ότι αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, φέρνουν τον Τούρκο πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν, χαμηλά στις δημοσκοπήσεις.

Σε μια τελευταία δημοσκόπηση, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα ποσοστά του Τούρκου προέδρου, βρίσκονται στο ναδίρ, καθώς κινούνται σε χαμηλό 19ετίας.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά του ΑΚΡ δεν ξεπερνούν το 31,7%, μαζί με αναποφάσιστους, τη στιγμή που το 2002 οπότε είχε έρθει στην εξουσία το κυβερνών κόμμα συγκέντρωνε το 36%, ενώ τα ποσοστά του είχαν φτάσει μέχρι και στο 52%.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, το εθνικιστικό κόμμα – κυβερνητικός εταίρος Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης του Ντεβλέτ Μπαχτσελί (MHP) σημειώνει 10%, δηλαδή και τα δύο κόμματα δεν υπερβαίνουν το 42%.

Συγκριτικά, τα τρία μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης συγκεντρώνουν το 51%, και καταφέρνουν να εκλέξουν πρόεδρο, ενώ και τα 6 κόμματα της αντιπολίτευσης φθάνουν στο 58%.

Αναλυτές σημειώνουν δε ότι η συνεχιζόμενη φθορά που δέχεται ο Ερντογάν και το κόμμα του θα έχει και συνέχεια, λόγω της επιδείνωσης της οικονομικής κατάστασης της Τουρκίας και τη μείωση των εισοδημάτων.