Επίδειξη ισχύος από Ερντογάν μετά την ελληνοαμερικανική συμφωνία - Απειλεί με νέα εισβολή στη Συρία

Κάτι παραπάνω από φανερή είναι πλέον η έντονη αμηχανία και νευρικότητα της Άγκυρας λόγω των αμυντικών συμφωνιών της χώρας μας με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ.

Μετά την υπογραφή της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προβαίνει για ακόμη μία φορά σε  επίδειξη ισχύος και στρεφόμενος κατά των Αμερικανών, διαμηνύει ότι υπάρχει ενδεχόμενο να η Τουρκία να εισβάλει ξανά στη Βόρεια Συρία.

Σε μια δήλωση που προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση ο Τούρκος πρόεδρος υποσχέθηκε επιχείρηση εναντίον των Κούρδων αλλά και κατά αμερικανικών δυνάμεων της Βόρειας Συρίας.

Είναι  άλλωστε ήδη γνωστό ότι η Άγκυρα ενοχλείται ιδιαίτερα από την παρουσία των αμερικανικών δυνάμεων στην Συρία, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τις ΗΠΑ για υποστήριξη τρομοκρατικών οργανώσεων.

«Ο αγώνας μας εναντίον τους θα συνεχιστεί και με διαφορετικό τρόπο. Θα κάνουμε οποιοδήποτε αγώνα εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων, των δεδομένων αμερικανικών δυνάμεων εκεί όπως και εναντίον των δυνάμεων του καθεστώτος. Είμαστε αποφασισμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.