Aεροπορική τραγωδία στη Ρωσία -16 νεκροί και 7 τραυματίες από συντριβή αεροπλάνου στο Ταταρστάν

Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε σήμερα στη Ρωσία, μετά την συντριβή σήμερα αεροπλάνου L-410 κοντά σε πόλη στην περιοχή του Ταταρστάν.

Όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο πηγή των ρωσικών υπηρεσιών εκτάκτων καταστάσεων, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, σε 16 ανέρχονται οι νεκροί και σε 7 οι τραυματίες από το αεροπορικό αυτό δυστύχημα.

Επτά τραυματίες βρίσκονται στο νοσοκομείο, οι υπόλοιποι 16 δεν δείχνουν κανένα σημάδι ζωής», ανέφεραν οι Αρχές στο Sputnik, σημειώνοντας ότι ένα άτομο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το αεροπλάνο που συνετρίβη, το οποίο ήταν ένα Let L-410 Turbolet, δικινητήριο μεταγωγικό αεροσκάφος μικρών αποστάσεων, μετέφερε ομάδα αλεξιπτωτιστών, ανακοίνωσε το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Οι προδιαγραφές ασφάλειας των ρωσικών αερομεταφορών έχουν βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, αλλά δυστυχήματα, ιδιαίτερα με παλιά αεροπλάνα σε απομακρυσμένες περιοχές, δεν είναι σπάνια.

Σημειώνεται ότι ένα Antonov An-26 μεταγωγικό αεροπλάνο συνετρίβη στην ρωσική Άπω Ανατολή τον περασμένο μήνα στοιχίζοντας τη ζωή σε 6 ανθρώπους. Επίσης και οι 28 επιβαίνοντες ενός δικινητήριου Antonov An-26 σκοτώθηκαν κατά την συντριβή του στην Καμτσάτκα τον Ιούλιο.