Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί το «πάσο εμβολιασμένου» σε όλους τους εργαζόμενους στην Ιταλία

«Άνοιγμα» στην επέκταση της υποχρεωτικής χρήσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού πραγματοποίησε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Τζανκάρλο Τζορτζέτι,ένα από τα κύρια στελέχη της Λέγκα.

«Η επέκταση του πράσινου πάσου σε όλους τους εργαζόμενους είναι μια από τις δυνατότητες που συζητάμε», επεσήμανε ο Ιταλός υπουργός.

«Οι επιχειρήσεις θέλουν να τύχει εγγύησης η ασφάλεια των εργαζομένων. Κατά συνέπεια, θεωρώ ότι θα πάμε προς διεύρυνση του πιστοποιητικού εμβολιασμού, χωρίς να γίνουν διακρίσεις σε βάρος κανενός», πρόσθεσε ο Τζορτζέτι.

Υπενθύμισε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «εξαιτίας ενός μόνον κρούσματος οι επιχειρήσεις κινδυνεύουν να πρέπει να κλείσουν» και, κατά συνέπεια «χρειάζεται να υπάρξουν βεβαιότητες τόσο σε ό,τι αφορά την δημόσια υγεία, όσο και την οργάνωση της εργασίας.

Οι αναλυτές υπογραμμίζουν ότι οι δηλώσεις αυτές του «νούμερο δυο» της Λέγκα, αποτελούν «πράσινο φως» για την επέκταση του «πάσου», παρά τις εντάσεις που εξέφρασε, τις περασμένες ημέρες ο γραμματέας του κόμματος, Ματέο Σαλβίνι. Η σχετική επίσημη απόφαση αναμένεται να ληφθεί, από την κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, σε υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Πέμπτη.