Παρατείνεται το σκληρό lockdown στη Νέα Ζηλανδία

Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας παρέτεινε το αυστηρό εθνικό lockdown που έχει επιβληθεί στη χώρα, εξηγώντας, πως το πρόσφατο ξέσπασμα της παραλλαγής Δέλτα του νέου κορωνοϊού δεν έχει φτάσει ακόμη στην κορύφωσή του.

Το καθολικό εθνικό lockdown επιπέδου 4 παρατάθηκε κατά τρεις ημέρες μέχρι τα μεσάνυχτα της 27ης Αυγούστου στη χώρα, ενώ στο Όκλαντ, το επίκεντρο του ξεσπάσματος, τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν τουλάχιστον ως τις 31 Αυγούστου.

“Η ασφαλέστερη επιλογή για όλους μας τώρα είναι να ακολουθήσουμε την πορεία αυτή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα”, δήλωσε η Άρντερν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

“Αν έχουμε αντλήσει ένα δίδαγμα από τον κόσμο, αυτό είναι να είμαστε προσεκτικοί με αυτήν την παραλλαγή της COVID-19”, πρόσθεσε.

Η Άρντερν, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, σημείωσε ότι σε όλη τη χώρα αναφέρθηκαν επαφές στην κοινότητα από τους ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα. Υπάρχουν περισσότερες από 320 περιοχές ενδιαφέροντος που συνδέονται με το ξέσπασμα και 13.000 επαφές έχουν καταγραφεί, πολύ περισσότερες απ’ ό,τι στα προηγούμενα ξεσπάσματα.

“Η Δέλτα έχει αλλάξει τους κανόνες του παιγνιδιού”, υπογράμμισε η πρωθυπουργός.

Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα 35 νέα κρούσματα του κορωνοϊού, με τα οποία ανήλθε σε 107 ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων στο πρόσφατο ξέσπασμα.

Το υπουργείο Υγείας διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του ότι 33 νέα κρούσματα εντοπίστηκαν το προηγούμενο 24ωρο στο Όκλαντ και 2 στην πρωτεύουσα Ουέλινγκτον.