Μάχη με τις φλόγες και στην κεντρική Ισπανία - Εκκενώσεις οικισμών

Οι Αρχές της Ισπανίας απομάκρυναν σχεδόν 1000 ανθρώπους από τα σπίτια τους, προκειμένου να τους προστατεύσουν από πυρκαγιά που έχει καταστρέψει τουλάχιστον 120.000 στρέμματα γης από το Σάββατο και την οποία πυροδότησαν οι υψηλές θερμοκρασίες που πλήττουν τη χώρα.

Η φωτιά στο Ναβαλακρούθ, μια αγροτική περιοχή σε απόσταση περίπου 120 χιλιομέτρων δυτικά της Μαδρίτης, στην περιφέρεια Καστίλλη και Λεόν, στο κέντρο της χώρας, ξεκίνησε όταν ένα αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες σε έναν αυτοκινητόδρομο το Σάββατο με τις αρχές να έχουν ήδη προχωρήσει στην εκκένωση οκτώ χωριών.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής αρχής περιβάλλοντος, Χουάν Κάρλος Σουάρεθ-Κινόνες, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, πως ένας συνδυασμός θυελλωδών ανέμων, υψηλών θερμοκρασιών και χαμηλής υγρασίας δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για την εξάπλωση της πυρκαγιάς, όμως οι πυροσβέστες φαίνεται πως σταδιακά τη θέτουν υπό έλεγχο.

Περίπου 1000 πυροσβέστες, μεταξύ άλλων 140 μέλη μιας ειδικής ομάδας του στρατού για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων, συμμετέχουν στη μάχη με τις φλόγες, όπως και ελικόπτερα και αεροσκάφη, ανέφερε ο αξιωματούχος.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η περιφερειακή κυβέρνηση διακρίνονται στήλες μαύρου καπνού να υψώνονται πάνω από μια περιοχή με θαμνώδη βλάστηση, ενώ πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να σταματήσουν την εξάπλωση της φωτιάς.