Άργησαν αλλά στέλνουν 44 οχήματα & 219 πυροσβέστες - Video με το κομβόι από την Γερμανία

Έστω και αργά πια, η Γερμανία στέλνει ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στη χώρα μας προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-08/germanoi-pyrosvestes-11-8-2021.jpg.webp?itok=ZWOTuZBx

Τις τελευταίες ημέρες η χώρα μας δοκιμάζεται από τις φωτιές που έχουν ξεσπάσει και σήμερα 9η μέρα της κόλασης του Δάντη, όπως χαρακτηρίζεται η κατάσταση από εκείνους που την βιώνουν, υπάρχει καμένο τοπίο, ασύλληπτη καταστροφή, τεράστιες απώλειες, αλλά και επίμονες αναζωπυρώσεις. Το αίτημα στην Γερμανία είχε κατατεθεί και συζητηθεί από την περασμένη και για την χώρα μας,  μαύρη Παρασκευή 7 Αυγούστου 2021 και η Γερμανία  θα το εξέταζε άμεσα, όπως απάντησε.

Το πυροσβεστικό σώμα έχει δεχτεί μεγάλη πίεση, ενώ σημαντική είναι η συνεισφορά των εθελοντών που με αυταπάρνηση έχουν ριχτεί στη μάχη και σημαντική βοήθεια από ξένες δυνάμεις που είναι χρόνια μπροστά στο ζήτημα της πυρόσβεσης και έσπευσαν άμεσα, όπως η Ρουμανία,  η Σερβία και η Γαλλία και  που μαζί με άλλες χώρες, όπως η Ρωσία με τα Beriev 200, το Ισραήλ και η Τουρκία μετά τις δικές της απώλειες στην Αττάλεια, έχουν έρθει στην Ελλάδα και επιχειρούν εδώ και μέρες, ενισχύοντας σημαντικά τις τιτάνιες προσπάθειες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, των εθελοντών και των κατοίκων στις πληγείσες περιοχές, για να μπει ένα τέλος σε αυτόν τον πολυήμερο πύρινο εφιάλτη.

Καθοδόν 219 Γερμανοί πυροσβέστες προς την Ελλάδα | Fortunegreece.com

Η πανίσχυρη στην Ευρωπαϊκή Ένωση Γερμανία στέλνει τελικά βοήθεια, έστω και αργά. Με  χθεσινό της δημοσίευμα η DW αποκάλυψε ότι έρχεται στη χώρα μας Γερμανική ομάδα κρούσης με 219 πυροσβέστες και 44 οχήματα, ενώ δεν παρέλειψε να δημοσιεύσει σχετικό video, με το κομβόι της γερμανικής αποστολής.

Δείτε το:

Οι γερμανικές δυνάμεις της πυροσβεστικής έρχονται οδικώς και πριν από λίγες ώρες διέσχισαν την εθνική οδό της Ιταλίας με κατεύθυνση την Αγκόνα και τελικό προορισμό τελικά τη χώρα μας.