Τουρκική προβοκάτσια: Χρεώνουν στην Ελλάδα νεκρό Τούρκο στον Έβρο - Διαψεύδει η Αθήνα

Διαψεύδουν πλήρως ελληνικές πηγές τα δημοσιεύματα που κυκλοφορούν σε τουρκικά ΜΜΕ τις τελευταίες ώρες και αναφέρουν ότι 43χρονος Τούρκος έχασε τη ζωή του στον Έβρο από πυρά που δέχθηκε από την ελληνική πλευρά των συνόρων.

Συγκεκριμένα, τουρκικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι χθες στην τουρκική όχθη του Έβρου, κοντά στο χωριό Αντασαρχανλί της Αδριανούπολης έπεσε νεκρός 43χρονος Τούρκος από πυρά που προήλθαν από την ελληνική πλευρά.

Κάτι τέτοιο διαψεύδουν κατηγορηματικά αρμόδιες πηγές της Αθήνας.

Προβοκάτσια των Τούρκων στον Έβρο; - Τουρκικά ΜΜΕ «μιλούν» για νεκρό Τούρκο από ελληνικά πυρά | ΕΛΛΑΔΑ | thepressroom.gr

Η ελληνική πλευρά διαψεύδει ότι υπάρχει ζήτημα ελληνικής εμπλοκής στο θάνατο του 43χρονου Τούρκου. Το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι πρόκειται για λαθροδιακινητές που είτε είχαν διένεξη μεταξύ τους, είτε από τους Τούρκους συνοριοφύλακες και κατόπιν επιχειρούν να χρεώσουν το συμβάν στην Ελλάδα.

Αρμόδιες πηγές της Αθήνας διευκρινίζουν ότι έχει γίνει έρευνα και στο στρατό και στην αστυνομία και δεν προκύπτει ότι έχουν πέσει πυροβολισμοί από την ελληνική πλευρά. Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για εργαλειοποίηση από την τουρκική πλευρά ενός συμβάντος για προφανείς λόγους, χωρίς να υφίσταται εμπλοκή της ελληνικής πλευράς.

Το συμβάν, όπως συγκλίνουν οι πληροφορίες, έγινε στην τουρκική πλευρά του ‘Εβρου και κατά τις ίδιες πληροφορίες σε αυτό ενεπλάκησαν δύο διακινητές λαθρομεταναστών, με τον έναν εκ των δύο να είναι μεθυσμένος.