Κάρτα 100$ στους κατοίκους που εμβολιάζονται δίνει η Νέα Υόρκη

Ένα επιπλέον κίνητρο προκειμένου να προχωρήσει ο εμβολιασμός και να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης, αποφάσισε να παρέχει στους κατοίκους της Νέας Υόρκης ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάσιο και αυτό δεν είναι παρά μία προπληρωμένη κάρτα των 100 δολαρίων.

Από την ερχόμενη Παρασκευή 30 Ιουλίου λοιπόν, οι κάτοικοι που θα λάβουν την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού σε ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα της πόλης, θα λάβουν μία δωροεπιταγή αξίας 100 δολαρίων, ανακοίνωσε χθες ο Μπιλ ντε Μπλάσιο.

Υπενθυμίζεται ότι οι δημοτικοί υπάλληλοι πρέπει να επιδεικνύουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε εβδομαδιαίο τεστ προκειμένου να πάνε στην εργασία τους.

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης είπε ότι τα 100 δολάρια θα «έχουν μεγάλο αντίκτυπο, ειδικά σε έναν κόσμο όπου ολοένα και περισσότερα πράγματα θα καθοριστούν από το εάν έχετε εμβολιαστεί ή όχι». Ένας αξιωματούχος δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πως όσοι εμβολιαστούν, θα τους αποσταλεί μία προπληρωμένη χρεωστική κάρτα είτε θα μπορεί να την εκδώσει ο ίδιος άμεσα ψηφιακά.

Νέα Υόρκη: Δίνουν 100 δολάρια σε όποιον κάτοικο εμβολιαστεί | ΚΟΣΜΟΣ |  iefimerida.gr

Ισχύει και για όσους έχουν κάνει ήδη το εμβόλιο;

«Προσωπικά πιστεύω ότι η εγγύηση πως εκείνη τη στιγμή θα ανταμειφθείς, νομίζω ότι αυτό θα κάνει μεγάλη διαφορά στον κόσμο» είπε ο δήμαρχος. Ερωτηθείς εάν θα λάβουν τα 100 δολάρια και όσοι έχουν ήδη εμβολιαστεί, ο Μπιλ ντε Μπλάσιο τους ευχαρίστησε που έκαναν το σωστό.

«Ήταν το σωστό πράγμα που έκαναν για τον εαυτό τους, την οικογένειά τους, για την κοινότητά τους. Έκαναν το σωστό και η ανταμοιβή είναι ότι έμειναν ασφαλείς και είναι ζωντανοί» δήλωσε. «Αλλά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση ειδικά μέσω των social media που ξεπερνά την αλήθεια. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να ξεπεράσουμε».

Νέα Υόρκη: Δίνουν 100 δολάρια σε όποιον κάτοικο εμβολιαστεί | ΚΟΣΜΟΣ |  iefimerida.gr

Το 59% των κατοίκων της Νέας Υόρκης έχει κάνει τουλάχιστον τη μία δόση

Στην συνέντευ6ξη Τύπου, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανέφερε επίσης πως έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού με το 59% του πληθυσμού της πόλης να έχει λάβει τουλάχιστον την πρώτη δόση, αλλά τόνισε πως αυτό δεν είναι αρκετό. «Αυτή η παραπληροφόρηση, αυτός ο φόβος κάνει ζημιά» είπε. «Και αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να εμβολιάσουμε κάθε επιπλέον άτομο».

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με το Forbes, η δωροεπιταγή των 100 δολαρίων είναι ένα από τα πολλά κίνητρα εμβολιασμού που προσφέρει η Νέα Υόρκη, όπως κάρτα διαδρομών για το μετρό, συνδρομές για πολιτιστικά αξιοθέατα, δωρεάν Shake Shack και λαχειοφόρο για να κερδίσει κάποιος διαμονή σε τοπικά ξενοδοχεία αλλά και ένα χρηματικό έπαθλο 2.500 δολαρίων.