Δείτε live την πτήση του Τζεφ Μπέζος στο Διάστημα

Ο Τζεφ Μπέζος όταν ήταν πέντε ετών είχε ονειρευτεί να ταξιδέψει στο Διάστημα. Σήμερα, αυτό το όνειρό του θα πραγματοποιηθεί. Σε λίγα λεπτά η κάψουλα New Shepard της εταιρείας του Blue Origin θα εκτοξευτεί στο Διάστημα. Στην κάψουλα θα βρίσκεται εκείνος και τρία άτομα ακόμη.

Ο ιδρυτής της Amazon και πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου θα πετάξει στο Διάστημα με ταχύτητα 3.700 χλμ./ώρα. Παρόλο που η κάψουλα New Shepard μπορεί να μεταφέρει έως και έξι άτομα, ο Τζεφ Μπέζος θα έχει μαζί του άλλους τρεις μόνο σε αυτό το εναρκτήριο ταξίδι. Συγκεκριμένα, μαζί του θα πετάξουν ο αδελφός του, Μαρκ Μπέζος, η Ουάλι Φανκ, η 82χρονη πιλότος, μία από τις γυναίκες του Mercury 13, και ένας 18χρονος που πρόσφατα αποφοίτησε από το Λύκειο, ο Όλιβερ Ντέμεν.

Live το διαστημικό ταξίδι του Τζεφ Μπέζος

 

 

Το ταξίδι του Τζεφ Μπέζος θα διαρκέσει μόλις 11 λεπτά

Μπορεί οι περισσότεροι να έχουν στο μυαλό τους ότι ένα ταξίδι στο Διάστημα διαρκεί τουλάχιστον μερικές ημέρες, ωστόσο στην περίπτωση του Τζεφ Μπέζος και της παρέας του αυτό δεν ισχύει. Το ταξίδι τους θα διαρκέσει μόλις 11 λεπτά, λιγότερο χρόνο δηλαδή απ’ ότι χρειάζεται να πάει κάποιος στη δουλειά του.

 

 

Πάντως, ο Τζεφ Μπέζος είναι έτοιμος για την εκπλήρωση του ονείρου, ακόμα και αν αυτό διαρκεί μερικά λεπτά, έχοντας λάβει σκληρή εκπαίδευση. Ο ιδρυτής της Amazon, λίγο πριν πετάξει, δήλωσε ενθουσιασμένος για την εμπειρία που θα ζήσει. «Ο κόσμος με ρωτά συνεχώς εάν είμαι αγχωμένος, Δεν είμαι ιδιαίτερα αγχωμένος. Είμαι ενθουσιασμένος. Είμαι περίεργος. Θέλω να γνωρίσω τι θα μάθουμε», είπε ο Μπέζος, ιδρυτής της Amazon, στην εκπομπή «CBS This Morning».

«Έχουμε εκπαιδευτεί. Το όχημα είναι έτοιμο. Το πλήρωμα είναι έτοιμο. Η ομάδα είναι φανταστική», τόνισε ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, για να συμπληρώσει: «Νιώθουμε πολύ καλά με αυτό».