Ισραηλινά ΜΜΕ: Προς καραντίνα οι ταξιδιώτες που επιστρέφουν από Ελλάδα

Το Ισραήλ αναμένεται να προσθέσει την Ελλάδα στη λίστα με τις χώρες που απαιτείται πλήρη καραντίνα για όλους τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από αυτές, σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα Kan.

Η κίνηση αυτή εξετάζεται από την κυβέρνηση του Ισραήλ μετά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες, αλλά και μετά τον εντοπισμό μολύνσεων σε Ισραηλινούς που είχαν κάνει τις διακοπές τους στη χώρα μας.

Στον ισραηλινό Τύπο γίνεται αναφορά στην πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων στη χώρα μας, την οποία αποδίδουν στην εξαιρετικά μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα καθώς και στους γεμάτους χώρους εστίασης και διασκέδασης.

Η προσθήκη της Ελλάδας στη λίστα του Ισραήλ με τις χώρες που θα απαιτείται καραντίνα για όσους Ισραηλίνους επισκέπτονται τη χώρα μας “θα αποτελέσει πλήγμα για την τουριστική βιομηχανία της Ελλάδας”, τονίζεται στα ισραηλινά ΜΜΕ.

Ο Κan επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι ένας εξαιρετικά δημοφιλής προορισμός διακοπών για τους Ισραηλινούς, αφού μεταξύ των δύο χωρών εκτελούνται 200 με 230 πτήσεις την εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ ήταν από τις πρώτες χώρες απ’ όπου η Ελλάδα “άνοιξε” τον τουρισμό της φέτος, από τον περασμένο Μάρτιο, σε συνέχεια της συμφωνίας που είχε γίνει στο ξεκίνημα της χρονιάς μεταξύ των υπουργών Τουρισμού των δύο πλευρών.