Τάφηκε άστεγος στο Βατικανό

Κηδεύτηκε στο Βατικανό ένας άστεγος από την Ολλανδία, που ζούσε στους δρόμους γύρω από τον Άγιο Πέτρο, όπως σημείωσε η Αγία Έδρα.

Πρόκειται για τον «Γουίλι», έναν ηλικιωμένο άστεγο που είχε καταλήξει σε νοσοκομείο από το κρύο το Δεκέμβριο και ήταν γνωστός στους ιερείς, καθώς πήγαινε κάθε φορά στη λειτουργία μικρής εκκλησίας στο παπικό κράτος.

Ο Γουίλι, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το επίσημο ραδιόφωνο του Βατικανού, πιστεύεται ότι ήταν περίπου 80 ετών. Παρακολουθούσε σχεδόν κάθε λειτουργία στην Αγία Άννα τα τελευταία 25 χρόνια, και μάλιστα ο ιερέας της εκκλησίας τον γνώριζε και του είχε δώσει και το «ρόλο» του βοσκού στη χριστουγεννιάτικη φάτνη.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, εξαιτίας του κρύου, κατέρρευσε και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου και κατέληξε. Η σορός του όμως είχε μείνει για αρκετές ημέρες στο νεκροτομείο, επειδή δεν υπήρχε κανείς να τον αναγνωρίσει.

Η μακρά απουσία του έκανε πολλούς να τον αναζητήσουν με αποτέλεσμα να μάθουν το τραγικό γεγονός. Τάφηκε στο Τευτονικό Νεκροταφείο του Βατικανού.