Η Γερμανία εκδικείται το Η.Β: Θέλει απαγόρευση εισόδου των Βρετανών στην Ε.Ε. - Αντιδρούν Ελλάδα & 4 άλλες χώρες

Σκληρή επιδίωξη, από την κυβέρνηση της Γερμανίας, που θα επιδιώξει σήμερα κιόλας, να απαγορευθεί η είσοδος όλων των ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ανεξαρτήτως του εάν έχουν εμβολιαστεί για την COVID-19 ή όχι, εξαιτίας του ότι έχει εξαπλωθεί τόσο η παραλλαγή Δέλτα του νέου κορωνοϊού, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα The Times στην ηλεκτρονική της έκδοση. Ωστόσο δεν λείπουν εκείνοι που πιστεύουν πως η Γερμανία με πρόσχημα την μετάλλαξη του κορωνοϊού στήνει στην γωνία τη Βρετανία, μια ισχυρή χώρα, που επέλεξε να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι άλλωστε μία εύλογη σύνδεση – σκέψη, με μια τέτοια πρόταση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θέλει η Βρετανία να χαρακτηριστεί «χώρα ανησυχίας» εξαιτίας της ευρείας διάδοσης αυτού του παραλλαγμένου στελέχους του SARS-CoV-2, το οποίο αρχικά ταυτοποιήθηκε στην Ινδία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Αντίσταση από Ελλάδα και Κύπρο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Times, αυτή η γερμανική πρόταση θα συζητηθεί από ανώτερους Ευρωπαίους και εθνικούς αξιωματούχους στην ευρεία επιτροπή αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και αναμένεται να συναντήσει αντίσταση από πλευράς της Ελλάδας, της Κύπρου, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας.

Η Άγκελα Μέρκελ είναι προγραμματισμένο να συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στην επίσημη εξοχική του κατοικία στο Τσέκερς την επόμενη εβδομάδα.

Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, το Λονδίνο ετοιμάζεται να παρουσιάσει τον Ιούλιο το σχέδιό του για να επιτρέπεται στους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου, που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την COVID-19 να ταξιδεύουν απρόσκοπτα σε όλες τις χώρες, πλην αυτών στις οποίες κρίνεται πως υπάρχει ο μεγαλύτερος κίνδυνος εξαιτίας της πανδημίας.