Ελληνικές διακοπές για τους Βρετανούς από 19 Ιουλίου, χωρίς καραντίνα επιστρέφοντας

Από τις 19 Ιουλίου οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί θα μπορούσαν να απολαύσουν τις διακοπές τους χωρίς να υποχρεωθούν σε καραντίνα, αποκαλύπτει σήμερα 23 Ιουνίου σε δημοσίευμά της η Daily Mail, κάνοντας επίσης λόγο για πιέσεις υπουργών προς τον Μπόρις Τζόνσον προκειμένου να χαλαρώσουν οι περιορισμοί στα ταξίδια.

Έτσι, αναμένεται να καταργηθούν οι επίσημες συστάσεις κατά ταξιδιών σε χώρες της πορτοκαλί λίστας, όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Γαλλία, η Ιταλία, και οι ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα παιδιά θα μπορούν επίσης να αποφύγουν την καραντίνα στην περίπτωση που ταξιδεύουν με τους γονείς τους. Επίσης αποκαλύπτει ότι επιστήμονες έχουν εγκρίνει τις Βαλεραρίδες Νήσους της Ισπανίας για την πράσινη λίστα. Αυτό σημαίνει ότι οι περιορισμοί καραντίνας για τους ταξιδιώτες εκεί θα μπορούσαν να αρθούν ακόμη πιο γρήγορα, υπό την προϋπόθεση ότι οι υπουργοί θα συμφωνήσουν στην αλλαγή όταν συναντηθούν αύριο.

Πηγή του υπουργικού συμβουλίου δε, βεβαίωσε την Daily Mail πως  υπήρχαν σαφείς ενδείξεις ότι οι εμβολιασμοί λειτουργούν.

«Όλα έχουν τελειώσει, ακόμα κι αν δεν το έχουν καταλάβει ακόμη όλοι στην κυβέρνηση», είπε η πηγή. «Η σύνδεση μεταξύ κρουσμάτων και θανάτων έχει σπάσει. Γνωρίζουμε ότι οι διπλοί εμβολιασμοί λειτουργούν για την προστασία των ανθρώπων, άρα γιατί να καθυστερήσουμε την επανέναρξη των διεθνών ταξιδιών; Δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσουμε τώρα – κάθε μέρα μετράει», τόνισε.

Αύριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί μία συνάντηση μεταξύ των υπουργών για τα ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ θα ακολουθήσει μία νέα συνεδρίαση τη Δευτέρα. Οι υπουργοί αναμένεται να υπογράψουν τα σχέδια προκειμένου να επιτραπεί σε όσους έχουν κάνει δύο εμβόλια να ταξιδέψουν στις χώρες που βρίσκονται στην πορτοκαλί λίστα χωρίς να απαιτείται καραντίνα κατά την επιστροφή, σημειώνει η Daily Mail.

«Η Downing Street στοχεύει στον Αύγουστο για την αλλαγή, ωστόσο, οι υπουργοί, συμπεριλαμβανομένου υπουργού Μεταφορών Γκραντ Σαπς και του Καγκελάριου του θησαυροφυλακίου Ρίσι Σουνάκ πιέζουν να αρθούν οι περιορισμοί στα διεθνή ταξίδια από τις 19 Ιουλίου. Αυτό θα επιτρέψει στις οικογένειες και στον ταξιδιωτικό τομέα που έχει πληγεί να αξιοποιήσουν πλήρως το καλοκαίρι», συνεχίζει το δημοσίευμα.

Όπως σημειώνει θετικός φαίνεται να είναι και ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ λόγω της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού και χθες επιβεβαίωσε ότι οι υπουργοί εργάζονται σε σχέδια για ταξίδια χωρίς καραντίνα.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός και ο συντονιστής του υπουργικού συμβουλίου Μάικλ Γκόουβ λέγεται ότι εξακολουθούν να είναι επιφυλακτικοί.

Σημειώνεται ότι το Παγκόσμιος Συμβούλιο Ταξιδιών και Τουρισμού έγραψε χθες στον κ. Τζόνσον για να πει ότι η διατήρηση περιορισμών στον τομέα έως τον Ιούλιο θα κόστιζε στο Ηνωμένο Βασίλειο 639 εκατομμύρια λίρες την ημέρα.