Συναυλία με εισιτήρια $18 για εμβολιασμένους & $999,99 για ανεμβολίαστους

Δήλωση από το γραφείο του κυβερνήτη της Φλόριντα την Τετάρτη 2 Ιουνίου, κατήγγειλε πως εν ονόματι της πανδημίας η τιμολόγηση των εισιτηρίων εισάγει διακρίσεις στις ΗΠΑ και δημιουργεί προηγούμενο καταπάτησης συνταγματικών ελευθεριών και δικαιωμάτων.

Σε μια προσπάθεια να βεβαιωθούν ότι «το μουσικό γεγονός που διοργανώνουν θα διεξαχθεί με ασφάλεια», όπως οι ίδιοι διατείνονται, διοργανωτές συναυλίας στη Φλόριντα χρεώνουν τους συμμετέχοντες που έχουν εμβολιαστεί κατά της COVID-19 και διαθέτουν πιστοποίηση εμβολιασμού, για να το αποδείξουν, με οικονομικό εισιτήριο εισόδου στην τιμή 18 δολαρίων και όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο στην τιμή των 999,99 δολαρίων.
Η πανκ συναυλία, που προγραμματίζεται για τις 26 Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη της Φλόριντα, στις ΗΠΑ, διοργανώνεται από τον Paul Williams της Leadfoot Productions.
«Προσπαθούμε απλώς να κάνουμε μια συναυλία με ασφάλεια. Και πρέπει να βγουν έξω και να εμβολιαστούν για να προστατεύσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους και την κοινότητά τους» δήλωσε ο Paul Williams σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό WFTS. «Ήθελα επίσης να δώσω ένα κίνητρο να εμβολιαστούν, όσοι αμφιταλαντεύονται ακόμα. Ήθελα να ωθήσω τα παιδιά που θέλουν να πάνε σε συναυλίες, να βγουν έξω και να κάνουν το εμβόλιο».
Παρ’ όλο που κανένας δεν είχε αγοράσει το εισιτήριο των 999,99 δολαρίων, έως την ημέρα προβολής του ρεπορτάζ, ο Williams εξασφάλισε, όπως αναφέρει το bankingnews.gr πως και οι μη εμβολιασμένοι θεατές θα εξακολουθούν να «αντιμετωπίζονται όπως όλοι οι άλλοι».

Τι ισχυρίστηκε ο κυβερνήτης της Φλόριντα

«Στη Φλόριντα, η προσωπική σας επιλογή σχετικά με τους εμβολιασμούς θα προστατευτεί και καμία επιχείρηση ή κυβερνητικός φορέας δεν θα μπορεί να σας αρνηθεί τις υπηρεσίες βάσει της απόφασής σας».

Αργότερα ωστόσο, μια νέα δήλωση από το γραφείο του κυβερνήτη της Φλόριντα αναφέρει ότι η τιμολόγηση των εισιτηρίων εισάγει διακρίσεις:

«Η χρέωση υψηλότερων τιμών στα εισιτήρια για άτομα που δεν έχουν βεβαίωση εμβολιασμού άδικα επιβάλει διακρίσεις σε ανθρώπους που έχουν δικαιώματα, τα οποία απαριθμούνται στους νόμους της Φλόριντα».