Ο Τσελίκ «ξαναχτυπά»: Οι διαφορές δε λύνονται με γαλλικά πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας προχώρησε ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, λίγες μόνο ημέρες μετά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στη χώρα μας.

Ο Τσελίκ, αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά ζητήματα, ανέφερε ότι «ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών δεν επέδειξε την αγένεια που έδειξε στην Άγκυρα», όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι κακώς έφερε τα ελληνοτουρκικά ζητήματα στην Ευρώπη. «Τα προβλήματα Ελλάδας-Τουρκίας πρέπει να λυθούν μεταξύ των δύο χωρών και η Ευρώπη δεν πρέπει να βρίσκεται εκεί».

«Οι διαφορές της ΑΟΖ που προέκυψαν δε μπορούν να λυθούν με την παρουσία γαλλικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο. Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων δεν πρέπει να υπάρχουν μαξιμαλιστικές θέσεις από την πλευρά της Ελλάδας.», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ, τονίζει ότι Αθήνα και Άγκυρα πρέπει να κάτσουν στο τραπέζι χωρίς προϋποθέσεις.