Στην «πράσινη λίστα» της Βρετανίας 5 ελληνικά νησιά - Ολικό άνοιγμα στις 21 Ιουνίου

Το απόγευμα οι ανακοινώσεις της διευρυμένης «πράσινης» ταξιδιωτικής λίστας του Η.Β.

Κάποια ελληνικά νησιά, η Μάλτα και τα Κανάρια Νησιά αναμένεται να περιληφθούν στην επικαιροποιημένη «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία, που ανακοινώνεται το απόγευμα σήμερα Πέμπτη 3 Ιουνίου, αυξάνοντας τις ελπίδες για μια διευρυμένη παλέτα επιλογών για τους Βρετανούς τουρίστες για τις θερινές τους διακοπές, αναφέρουν βρετανικά ΜΜΕ.

Οι σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν το απόγευμα, αναμένεται να ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, έναν μήνα μετά την ανακοίνωση της εξαιρετικά…  στενόχωρης πρώτης πράσινης λίστας του Ηνωμένου Βασιλείου. Μόλις 12 προορισμοί περιλαμβάνονται μέχρι στιγμής στον «πράσινο» ασφαλή κατάλογο, που κατηγοροποιεί τις χώρες βάσει της εξέλιξης της πανδημίας εκεί.

Η λίστα αποκαλύφθηκε στις 7 Μαΐου, δέκα μέρες προτού η Βρετανία επιτρέψει ξανά τα ταξίδια, και περιλαμβάνει προς το παρόν μεταξύ άλλων την Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ, την Ισλανδία και το Ισραήλ.

Όσοι επιτρέπουν από χώρες της «πράσινης λίστας» δεν υποχρεούνται να μπουν σε καραντίνα, αλλά να παρουσιάσουν ένα αρνητικό τεστ κορωνοϊού, στο οποίο υποβλήθηκαν πριν την αναχώρησή τους για τη Βρετανία, κι ένα τεστ PCR εντός 48ώρου από την άφιξή τους. Αλλαγές ωστόσο, που θα διευρύνουν τις επιλογές αναμένονται και θα  ανακοινωθούν σήμερα και στις χώρες που περιλαμβάνονται στην «πορτοκαλί» και την «κόκκινη» λίστα.

Ασφαλής» η Ευρώπη λένε Βρετανοί ταξιδιωτικοί παράγοντες και ζητούν υπαγωγή της στην «πράσινη» λίστα

Ποια ελληνικά νησιά αναμένεται να περιληφθούν στη βρετανική «πράσινη» λίστα των Βρετανών ταξιδιωτών σύμφωνα με δημοσίευση του Independent

Σύμφωνα με τον Independent στην επικαιροποιημένη πράσινη λίστα της Βρετανίας αναμένεται «πιθανώς» να ενταχθούν η Κεφαλλονιά, η Κως, η Μύκονος, η Σαντορίνη και η Ζάκυνθος, δεν αποκλείεται κάτι ανάλογο και για την Κέρκυρα, τη Λέσβο και τη Ρόδο, αλλά θεωρείται απίθανο να ισχύσει το ίδιο και για την Κρήτη. Όχι ακόμα τουλάχιστον.

Η Πορτογαλία, που βρίσκεται μέχρι τώρα στον κατάλογο αυτό, δεν αποκλείεται να μετακινηθεί στην «πορτοκαλί» λίστα καθώς αυξάνονται το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα, όπως αναφέρει η Telegraph.

EasyJet: Αναμένει «πράσινη» ταξιδιωτική λίστα Κύπρου | Stockwatch - Παράθυρο στην Οικονομία

Ολικό άνοιγμα στις 21 Ιουνίου προανήγγειλε ο Μπόρις Τζόνσον:  «Να παραμείνουμε προσεκτικοί», επισήμανε στους πολίτες της Βρετανίας

Ο Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε πάντως χθες Τετάρτη 2 Ιουνίου 22021, πως  η κυβέρνησή του «δεν θα διστάσει» να βγάλει χώρες από την πράσινη λίστα. Οι τελικές αποφάσεις θα επηρεαστούν και από τις εισηγήσεις επιστημόνων του Joint Biosecurity Centre, που συνεδριάζουν με κυβερνητικά στελέχη.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι δεν υπάρχει τίποτα στα στοιχεία που να υποδηλώνει ότι οι περιορισμοί κατά του κορωνοϊού στην Αγγλία δεν μπορούν να τερματιστούν στις 21 Ιουνίου.

Ωστόσο, όπως είπε, παραμένει επιφυλακτικός, καθώς δεν είναι σαφές πόσο προστατευμένος θα είναι ο πληθυσμός απέναντι σε μια νέα έξαρση.

«Δεν μπορώ να δω τίποτα στα στοιχεία αυτή τη στιγμή που να σημαίνει ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε στο βήμα 4, ή το άνοιγμα στις 21 Ιουνίου, αλλά πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί», δήλωσε σε δημοσιογράφους.

«Αυτό που χρειάζεται να υπολογίσουμε είναι σε ποιο βαθμό το εμβολιαστικό πρόγραμμα έχει προστατεύσει αρκετούς από εμάς, ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και τους ευπαθείς έναντι μιας νέας έξαρσης, και σε αυτό φοβάμαι πως τα στοιχεία συνεχίζουν να είναι ασαφή».