Κολύμπι «στον αέρα»-Στο Λονδίνο η πρώτη διαφανής πισίνα-«γέφυρα» του κόσμου (Εντυπωσιακές εικόνες-video)

Στο Λονδίνο κατασκευάστηκε η πρώτη διαφανής πισίνα-«γέφυρα» του κόσμου, που ενώνει δύο κτίρια μεταξύ τους, και η οποία βρίσκεται στην περιοχή Embassy Gardens, σχεδόν δίπλα από την πρεσβεία των ΗΠΑ στην βρετανική πρωτεύουσα.

Η Πισίνα του Ουρανού, Sky Pool όπως ονομάστηκε, ενώνει δύο κτιριακά συγκροτήματα στο ύψος του 10ου ορόφου, έχει μήκος 25 μέτρων κι είναι φτιαγμένη από διαφανές ακρυλικό υλικό, που επιτρέπει απόλυτη διαφάνεια.

Πρόκειται για μία πισίνα-γέφυρα, που καλύπτει την απόσταση των 14 μέτρων μεταξύ των δύο κτιρίων και και βρίσκεται 35 μέτρα πάνω από το έδαφος.

Οι πλευρές της έχουν πάχος 20 εκατοστών, ο πυθμένας είναι στα 30 εκατοστά, το βάθος της φτάνει τα 3,2 μέτρα και το συνολικό βάρος της τους 50 τόνους.

 

Οι προνομιούχοι ένοικοι εκμεταλλεύτηκαν λοιπόν την πραγματικά εντυπωσιακή αυτή πισίνα για να δροσιστούν, καθώς το θερμόμετρο στο Λονδίνο κατά τις τελευταίες μέρες έδειχνε σταθερά πάνω από 24 βαθμούς, θερμοκρασία υψηλή για τα δεδομένα της πόλης.

Σημειώνεται ότι η διαφανής αυτή ιδιαίτερη πισίνα είναι ανοιχτή μόνο για συγκεκριμένους ενοίκους του συγκροτήματος κατοικιών, οι οποίοι καλούνται να πληρώνουν μηνιαίως για τα διαμερίσματα από 1.800 έως και 6.500 λίρες.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από το κολύμπι «στον αέρα»: