Λευκορωσία: Δεν άφησαν να απογειωθεί αεροσκάφος της Lufthansa

Στη σκιά του πρωτοφανούς θρίλερ με την πτήση Αθήνα-Βίλνιους, και τη στιγμή ακριβώς που η Ευρωπαϊκή Ένωση «ζυγίζει» την απάντησή της προς το καθεστώς Λουκασένκο, στο αεροδρόμιο του Μινσκ οι Αρχές καθυστέρησαν σήμερα, Δευτέρα, το μεσημέρι επί μιάμιση ώρα την επιβίβαση σε αεροσκάφος της Lufthansa, που επρόκειτο να αναχωρήσει για τη Φρανκφούρτη, εξαιτίας «απειλής για βόμβα».

Βάσει των όσων ανέφεραν οι αρχές του αεροδρομίου του Μινσκ, η επιβίβαση στο αεροσκάφος διακόπηκε λόγω απειλής για πιθανή τρομοκρατική επίθεση που ελήφθη μέσω email.

«Στο email του Εθνικού Αερολιμένα ελήφθη μήνυμα από άγνωστα άτομα για την πρόθεσή τους να διαπράξουν τρομοκρατική ενέργεια κατά της πτήσης LH1487 Μινσκ-Φρανκφούρτη της Lufthansa Η αναχώρηση ήταν προγραμματισμένη για τις 14.20. Η επιβίβαση στο αεροσκάφος ανεστάλη» ανέφερε το αεροδρόμιο.

Οι λευκορωσικές αρχές προσέθεταν ότι έλαβε χώρα νέα διαδικασία ελέγχου του αεροσκάφους και των αποσκευών που επρόκειτο να μεταφέρει.

Σε ανάρτησή του στο Twitter o Καρλ Μπιλντ, πρώην πρωθυπουργός της Σουηδίας και νυν συμπρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ανέφερε πως η πτήση Μινσκ-Φρανκφούρτη τελικώς αναχώρησε αφότου καθυστέρησε επί μιάμιση ώρα «υπό το πρόσχημα τρομοκρατικής απειλής».

«Πιθανώς σκόπευαν να καθυστερήσουν περαιτέρω, αλλά υπαναχώρησαν. Όμως εκ νέου κατέδειξαν πως η Λευκορωσία και ο εναέριος χώρος της δεν είναι ασφαλής» επισήμανε ο Καρλ Μπιλντ.

 

Σε προηγούμενη ανάρτησή του, ο Καρλ Μπιλντ είχε αναφέρει πως εάν η Λευκορωσία κρατά τους επιβάτες ως ομήρους τότε η κατάσταση πλέον έχει εξελιχθεί σε μείζονα κρίση εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας για την Ευρωπαϊκή Ένωση.