Το... check in του Μακρόν σε καφέ, για το άνοιγμα της εστίασης (Video)

Για καφέ με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, Ζαν Καστέξ σε Παρισινό καφέ κοντά στο Ελιζέ πήγε ο πρόεδρος, Εμμανουέλ Μακρόν, αφού από σήμερα το πρωί στη Γαλλία τα καταστήματα της εστίασης “σήκωσαν ρολά” μετά από ένα παρατεταμένο «λουκέτο».

«Εδώ είμαστε!», έγραψε στην ανάρτηση που δημοσίευσε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο Μακρόν, με τα σχόλια όπως ήταν φυσικό να πέφτουν βροχή, κάτω από την ανάρτηση που συνοδεύτηκε και από τη σχετική φωτογραφία.

Ζαν Καστέξ και Εμμανουέλ Μακρόν απολαμβάνουν τον καφέ τους, με τον σερβιτόρο να φροντίζει για την εξυπηρέτησή τους, έκπληκτος και λιγάκι σαστισμένος.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-05/makron-kastex-kafes-19-5-21.jpg.webp?itok=j1Ac6RkV

Πρέπει να σημειωθεί, πως στη Γαλλία από σήμερα 19 Μαΐου 2021, οι καφετέριες και τα εστιατόρια αρχίζουν ξανά τηρώντας δέσμη μέτρων προστασίας, να εξυπηρετούν πελάτες, μετά από ένα «λουκέτο» σχεδόν επτά μηνών, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

«Οι αριθμοί βρίσκονται στη σωστή πορεία», δήλωσε ο Μακρόν στους δημοσιογράφους.

Έτσι οι Γάλλοι απολαμβάνουν σήμερα το πρώτο στάδιο της πολυαναμενόμενης άρσης των περιορισμών έπειτα από πάνω από έξι μήνες και παρά τον κακό καιρό με βροχοπτώσεις και πυκνές συννεφιές σε μεγάλο μέρος της Γαλλίας, κάτι που ελοχεύει τον κίνδυνο να «υπονομεύσει» την επαναλειτουργία των εξωτερικών χώρων των καφέ και των εστιατορίων, είναι πολλοί εκείνοι, που ανυπομονούν να επιστρέψουν σε μια μερική ομαλότητα, σε μια χώρα που από το Μάρτιο του 2020 έχει καταγράψει σχεδόν 108.000 νεκρούς από την Covid.

Οι εξωτερικοί χώροι των καφέ και των εστιατορίων ανοίγουν στο 50% των δυνατοτήτων υποδοχής τους, με 6 άτομα το πολύ ανά τραπέζι και αυστηρά μόνο μέχρι τις 21:00.