Το σπίτι του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς «χτύπησε» ο ισραηλινός στρατός

Ο ισραηλινός στρατός όπως ανακοίνωσε επισήμως λίγο πριν τη μία το μεσημέρι της Κυριακής, «χτύπησε» το σπίτι του πολιτικού ηγέτη της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς.

Οι Ισραηλινοί έδωσαν, μάλιστα, στη δημοσιότητα video στο οποίο φαίνεται μία βόμβα να εκρήγνυται στο σπίτι, όπως υποστηρίζεται, του Yahya Sinwar, ηγέτη της Χαμάς στην περιοχή.

Σημειώνεται ότι στις αεροπορικές επιδρομές των Ισραηλινών στη Γάζα, σήμερα Κυριακή σκοτώθηκαν τουλάχιστον 26 άνθρωποι.

Γάζα: Στόχος ισραηλινού πλήγματος το σπίτι ηγέτη της Χαμάς - Κόσμος | News 24/7

Συνέρχεται το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Απεσταλμένοι των ΗΠΑ, του ΟΗΕ και της Αιγύπτου συνεχίζουν τις προσπάθειες να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία ένδειξη προόδου.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζει δημόσια, αργότερα σήμερα για να συζητήσει τη χειρότερη ανάφλεξη της βίας μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων μετά το 2014.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου το βράδυ της ιερής μέρας του Σαββάτου, κατέστησε σαφές πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του βρίσκονται «ακόμη εν μέσω αυτής της επιχείρησης, που δεν έχει τελειώσει, θα συνεχιστεί για όσο χρειαστεί».

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ανώτερος αξιωματούχος της Χαμάς δηλώνει ότι η οργάνωση είναι έτοιμη να διακόψει τις επιθέσεις στο Ισραήλ

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των ΥΠΕΞ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, συγκαλεί ο Ζ. Μπορέλ

Έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ε για τη συνεχιζόμενη κλιμάκωση της βίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης, αποφάσισε να συγκαλέσει την Τρίτη 18 Μάϊου, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Ζοζέπ Μπορέλ.

Συγκεκριμένα, με μήνυμά του στο Twitter, ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας αναφέρει: «Λόγω της συνεχιζόμενης κλιμάκωσης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης και του απαράδεκτου αριθμού αμάχων, συγκαλώ έκτακτη τηλεδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα συντονίσουμε και θα συζητήσουμε πώς μπορεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να συμβάλει καλύτερα στον τερματισμό της τρέχουσας βίας».