Ο Μπάιντεν κάνει έκκληση για αποκλιμάκωση της βίας στη Γάζα

Έκκληση για αποκλιμάκωση της βίας στη Μέση Ανατολή έκανε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, καθώς εντείνονται οι συγκρούσεις στη Γάζα, επισημαίνοντας ότι θέλει να δει μια σημαντική μείωση στις πυραυλικές επιθέσεις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι αναμένει πως θα έχει και νέες επαφές με ηγέτες χωρών της περιοχής για το θέμα αυτό.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι, σημείωσε από την πλευρά της ότι η Αίγυπτος, η Τυνησία και άλλες χώρες μπορούν να παίξουν βραχυπρόθεσμα κάποιον ρόλο για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Τεταμένη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή

Επισημαίνεται ότι η έκκληση αυτή του Αμερικανού προέδρου έρχεται τη στιγμή που η κατάσταση στη Μέση Ανατολή παραμένει εξαιρετικά τεταμένη. Στο πλαίσιο αυτό, το Ισραήλ ανέπτυξε σήμερα άρματα μάχης και τεθωρακισμένα κατά μήκος των συνόρων με τη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, στην περιοχή συνεχίζεται η ανταλλαγή πυρών, την ώρα που το εβραϊκό κράτος βρίσκεται αντιμέτωπο και με μια εσωτερική έκρηξη βίας μεταξύ Εβραίων και Αράβων κατοίκων του.

«Είμαστε έτοιμοι και συνεχίζουμε να προετοιμαζόμαστε για διάφορα σενάρια», είπε ο εκπρόσωπος των Ενόπλων Δυνάμεων, ο Τζόναθαν Κόνρικους, όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ίδιος διευκρίνισε ότι μια χερσαία επέμβαση στη Γάζα είναι «ένα από τα σενάρια».

Ακόμη, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Μπένι Γκαντζ, διέταξε την αποστολή ενισχύσεων στις δυνάμεις ασφαλείας των μικτών πόλεων, όπου ζουν μαζί Εβραίοι και Άραβες, καθώς από την Τρίτη σημειώνονται ταραχές.