Μνήμες Γκρένφελ στο Λονδίνο: Πυρκαγιά σε πύργο στο Κάναρι Γουάρφ (Εικόνες & Video)

Συναγερμός σήμανε από το πρωί της Παρασκευής 7 Μαΐου, στο Λονδίνο μετά από πυρκαγιά που ξέσπασε σε πολυώροφο κτίριο κοντά στο Κάναρι Γουόρφ.

Μεγάλη και άμεση η κινητοποίηση της πυροσβεστικής. Στο σημείο έσπευσαν λίγο πριν τις 09:00 το πρωί τοπική ώρα, 120 πυροσβέστες και 20 οχήματα της πυροσβεστικής προσπαθώντας να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-05/London-fire-3.jpg.webp?itok=zmkn9qBq

Οι φλόγες έχουν τυλίξει τμήματα του όγδοου, του ενάτου και του δέκατου ορόφου και ξέσπασαν από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/big_article_image/public/2021-05/FIRE-Canary-Wharf.JPG.webp?itok=YgcmQQ_X

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι πέρασε μισή ώρα μέχρι να ειδοποιηθούν από τον συναγερμό πυρασφάλειας, που δεν λειτούργησε άμεσα, ενώ ένας κάτοικος επισήμανε ότι αντιλήφθηκε την πυρκαγιά από καθαρή τύχη,  όταν ξύπνησε από την οσμή των καπνών.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-05/London-fire-5.jpg.webp?itok=QshG8pkw

Το κτίριο των 19 ορόφων στο New Providence Wharf πιστεύεται ότι καλύπτεται με την ίδια επένδυση που είχε χρησιμοποιηθεί και στον Πύργο Γκρένφελ, που τυλίχθηκε στις φλόγες το 2017, με τραγικές απώλειες ως αποτέλεσμα, καθώς ήταν πολύνεκρο. Χάθηκαν 72 ζωές.

https://www.iefimerida.gr/sites/default/files/styles/in_article/public/article-images/2021-05/London-fire-4.jpg.webp?itok=0Vw2dx_i

Δύο χρόνια μετά την τραγωδία με τους 72 νεκρούς η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα διατεθεί κονδύλι 200 εκατομμυρίων λιρών για την αντικατάσταση της εξωτερικής επένδυσης σε 170 πολυώροφα κτίρια, που κρίθηκαν επισφαλή σε ολόκληρη τη Βρετανία.