Συγκίνηση στην τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα (Video)

Γεγονός και για το 2021 το ετήσιο θαύμα της Αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Η τελετή Αφής ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά πριν από τις δύο το μεσημέρι ώρα Ελλάδος, με το πλήθος, που είχε συγκεντρωθεί από το πρωί, να μοιράζεται το θαύμα με βαθιά κατάνυξη και συγκίνηση και με μεγάλο ενθουσιασμό.Τον Χριστό η ανθρωπότητα, κάθε χρόνο τον σταυρώνει. Κι όμως κάθε χρόνο Εκείνος, της δίνει μία ακόμα ευκαιρία: Εγώ Ειμί Το Φως…

Πλήθος πιστών είχαν υγκεντρωθεί στον Πανάγιο Τάφο, αναμένοντας και φέτος το Θαύμα της Ανάστασης, μέσα από Το Ανέσπερο Άγιο Φως, που ανατέλλει στον Πανάγιο Τάφο Του Θεανθρώπου.  Αρκετοί από τους συγκεντρωμένους, φέτος δεν φορούν μάσκα, καθώς το Ισραήλ έχει εμβολιάσει σχεδόν το σύνολο του πληθυσμού του.

Ολόκληρη η Τελετή Αφής του Αγίου Φωτός, από τους Αγίους Τόπους:

Δείτε live από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα:

Στα Ιεροσόλυμα έχει μεταβεί σήμερα Μεγάλο Σάββατο 1η Μαΐου 2021 και ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, ο οποίος εκπροσωπεί την ελληνική κυβέρνηση. Ο κ. Βλάσης θα παραλάβει το Άγιο Φως και θα επιστρέψει περί τις έξι το απόγευμα στην Ελλάδα, προκειμένου να διανεμηθεί με 12 πτήσεις στη συνέχεια, σε ολόκληρη τη χώρα.