Από το Φθινόπωρο, μόνο mRNA εμβόλια σε παραγωγή & χρήση στην Ε.Ε.

Ως εκ τούτου, όπως σημείωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση οδεύουμε σε διαπραγμάτευση μόνο με την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech.

Σημαντικές αλλαγές στον σχεδιασμό του εμβολιαστικού προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, τόνισε ότι από το φθινόπωρο η Ε.Ε. μπαίνει στη δεύτερη φάση του εμβολιαστικού προγράμματος, η οποία, όπως είπε, θα αφορά μόνο σε εμβόλια της τεχνολογίας mRNA, τα οποία θα καλύπτουν και τις μεταλλάξεις και θα παράγονται εντός Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Ως εκ τούτου, όπως σημείωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, οδεύουμε σε διαπραγμάτευση μόνο με την κοινοπραξία Pfizer/BioNTech.

Παράλληλα, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, τόνισε ότι αυτά τα εμβόλια θα είναι έτοιμα πριν το τέλος του έτους, κάνοντας λόγο για 900 εκατομμύρια δόσεις το 2022 και άλλες τόσες το 2023.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Σχοινάς διευκρίνισε,  ότι όσοι εμβολιαστήκαν νωρίς, θα χρειαστεί να κάνουν μία επιπλέον δόση, η οποία θα γίνει με εμβόλιο mRNA και διαβεβαίωσε ότι οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα εξαντλήσουν, αξιοποιώντας τις, όλες τις δόσεις των εμβολίων που έχει αγοράσει η Ε.Ε.