Σαφές μήνυμα Μακρόν: Δεν θα υποχωρήσουμε απέναντι στην ισλαμική τρομοκρατία

Σαφές μήνυμα ότι η Γαλλία «δεν θα υποχωρήσει» στη μάχη απέναντι στην ισλαμική τρομοκρατία, έστειλε ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μετά τη δολοφονία διοικητικής υπαλλήλου της αστυνομίας στο Ραμπουγιέ, στα περίχωρα του Παρισιού, το μεσημέρι της Παρασκευής.

«Ήταν αστυνομικός. Η Στεφανί σκοτώθηκε στο αστυνομικό τμήμα της, στο Ραμπουγιέ, στην ήδη αιματοβαμμένη γη του Ιβελίν», ανέφερε ο Μακρόν σε ανάρτησή του στο Twitter.

Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σχόλιο του Γάλλου προέδρου παρέπεμπε στη δολοφονία του Γάλλου καθηγητή Σαμουέλ Πατί το 2020  και δύο αστυνομικών στο ίδιο διαμέρισμα της περιοχής του Παρισιού το 2016.

Ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ζεράλ Νταρμανέν, μετά το τραγικό συμβάν ζήτησε να ληφθούν ισχυρά μέτρα γύρω από τα αστυνομικά τμήματα της Γαλλίας.

Όπως μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, δράστης της επίθεσης με μαχαίρι ήταν ένας 36χρονος, υπήκοος Τυνησίας.Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, ο δράστης φέρεται να φώναζε «Αλλάχ Ακμπάρ», προτού πέσει και ο ίδιος νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, τα γεγονότα αυτά έλαβαν χώρα γύρω στις 15.20 ώρα Ελλάδας στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος.Το 48χρονο θύμα άφησε την τελευταία του πνοή στο σημείο, παρά την παρέμβαση των διασωστών. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το περιστατικό διερευνάται ως τρομοκρατική επίθεση.

Πηγές: AFP, Reuters