Προκαλεί ο Τσαβούσογλου από τα κατεχόμενα: O Δένδιας ξεπέρασε τα όρια

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε σήμερα από τα κατεχόμενα, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη προετοιμασίας για την πενταμερή σχετικά με το Κυπριακό, ότι υπήρξε συμφωνία με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια, να αποφύγουν τα θέματα τριβής κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου, χωρίς ωστόσο να σχολιάσει το γεγονός ότι ο ίδιος προέβη σε εμπρηστικές δηλώσεις, μιλώντας για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη.

«Ξεπέρασε τα όριά του, έδωσα την απαραίτητη απάντηση εκ μέρους της Τουρκίας και εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων», ήταν η πρώτη δημόσια δήλωση του Τσαβούσογλου μετά τη χθεσινή αντιπαράθεση με τον Νίκο Δένδια.

Οι δηλώσεις αυτές ΄έγιναν  από τα κατεχόμενα, όπου ο Τούρκος υπουργός πραγματοποιεί επίσκεψη προετοιμασίας για την πενταμερή της Γενεύης στις 27-29 Απριλίου. Μιλώντας πλάι στον ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Βρήκαμε το γεγονός της επίσκεψης Δένδια στην Άγκυρα ως μία καλή ευκαιρία για να βρούμε μία λύση. Είχαμε μία παράκληση από την ελληνική αντιπροσωπεία, να μην μπούμε σε θέματα για τα οποία υπάρχουν διαφωνίες (στην συνέντευξη Τύπου).

Ωστόσο, μετά από κάποιο σημείο, ο κ. Δένδιας άρχισε να κατηγορεί την χώρα μου και τον λαό της. Αυτό δεν είναι αποδεκτό. Έπρεπε να δώσω την απαραίτητη απάντηση εκ μέρους της χώρας μου και των Τουρκοκυπρίων».

Ο ίδιος μάλιστα υπογράμμισε για άλλη μία φορά ότι η Άκυρα βλέπει πλέον ως μοναδική «λύση» στο κυπριακό την ντε γιούρε διχοτόμηση, με δύο κράτη,  κάτι που προϊδεάζει για πλήρη αποτυχία της πενταμερούς στη Γενεύη.