Αντίποινα Ρωσίας για κυρώσεις από τις ΗΠΑ: Απέλασε δέκα Αμερικανούς διπλωμάτες

 Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα απαντήσει ανάλογα στην απέλαση από τις ΗΠΑ δέκα Ρώσων διπλωματών.

«Δέκα διπλωμάτες συμπεριελήφθησαν στον κατάλογο, στον οποίο μας διαβίβασαν, με την παράκληση να φύγουν από τις ΗΠΑ. Θα απαντήσουμε στο μέτρο αυτό αντίστοιχα, θα προτείνουμε επίσης σε δέκα διπλωμάτες των ΗΠΑ στην Ρωσία να εγκαταλείψουν την χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Η Ρωσία σήμερα θα δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των Αμερικανών αξιωματούχων, που συμπεριελήφθησαν στον κατάλογο των ρωσικών κυρώσεων.

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ ενημέρωσε τον Αμερικανό πρέσβη στη Μόσχα, Τζον Σάλιβαν, για τα αντίμετρα της Ρωσίας στις νέες αμερικανικές κυρώσεις, σημειωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Σε αντιστοιχία με τις ληφθείσες αποφάσεις ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, κάλεσε τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Ρωσία Σάλιβαν και του εξέθεσε τα απαντητικά μέτρα της ρωσικής πλευράς στις κυρώσεις που ανακοίνωσαν χθες κατά της Ρωσίας οι Ηνωμένες Πολιτείες», επεσήμανε ο ίδιος.

Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ρωσίας

Υπενθυμίζεται ότι χθες η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανακοίνωσε σειρά οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας και την απέλαση δέκα Ρώσων διπλωματών, σε απάντηση των κυβερνοεπιθέσεων και της ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ του 2020 που αποδίδονται στην Μόσχα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, υπέγραψε προεδρικό διάταγμα που θα επιτρέψει την επιβολή και νέων κυρώσεων κατά της Ρωσίας ώστε να προκληθούν «στρατηγικές και οικονομικές συνέπειες» εις βάρος της, «εάν συνεχίσει ή ευνοήσει την κλιμάκωση των ενεργειών διεθνούς αποσταθεροποίησης», προειδοποιεί σε ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος.