«Χρυσώνει το χάπι» ο Ερντογάν: «Ο Τσαβούσογλου έβαλε όρια στον Δένδια»

Μιαν άλλη οπτική στο σύνηθες πλαίσιο της αυτοπροβολής του, προς τον τουρκικό λαό, υιοθετεί, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντόγαν, που κάνει στην άκρη μάλιστα την επίδειξη δύναμης και επιθετικότητας και σχολιάζει στην καθιερωμένη δήλωσή του, μετά την προσευχή της Παρασκευής πως δήθεν: «Ο Τσαβούσογλου έβαλε όρια στη συμπεριφορά του Νίκου Δένδια».

Ο Τούρκος πρόεδρος σε μία προσπάθειά του, να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, από την σαρωτική παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια, στην Άγκυρα χθες Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, υποστήριξε σήμερα, πως ενώ αρχικά υπήρχε μια καλή ατμόσφαιρα, μετά όμως «το πράγμα πήγε αλλού».

«Ο υπουργός των Εξωτερικών απέναντι σε αυτή τη συμπεριφορά (του Δένδια) τον έβαλε στη θέση του. Δεν θα μπορούσε να γίνει πιο ήπια. Άλλωστε δεν θα μας ταίριαζε ως έθνος και ως χώρα», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε πως το θέμα θεωρείται λήξαν.

«Με την απαραίτητη αξιολόγηση έληξε το θέμα. Εμείς βέβαια δεν το θεωρούμε αυτό σωστό. Ας υπάρξει μία μεταβατική περίοδος μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, του το είπα και εγώ, να μη βάλουμε τρίτους μεταξύ μας», σχολίασε κλείνοντας, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε και στη Συνθήκη της Λωζάνης, για το ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν έχει δικαίωμα να διορίσει τον μουφτή στη Θράκη, όπως η Τουρκία δεν μπορεί να διορίσει τον Πατριάρχη.

Ικανοποίηση Μητσοτάκη για τη στάση και τους χειρισμούς του Νίκου Δένδια

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε το πρωί της Παρασκευής τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τα αποτελέσματα της επίσκεψής του στην Άγκυρα.

Στο πλαίσιο της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας ενημέρωσε αναλυτικά τον πρωθυπουργό για το πλήρες περιεχόμενο των συνομιλιών του.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του στον Νίκο Δένδια για τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε μία τόσο δύσκολη συζήτηση και κατάσταση.