Ο Τσαβούσογλου απαντά στην Ελλάδα: «Περιμένουμε μια πιο εποικοδομητική και ειλικρινή στάση»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, συνεχίζει την σκληρή ρητορική μέσω του λογαριασμού στο Τwitter, μετά τις επεισοδιακές κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Δένδια.

Ειδικότερα, προηγήθηκε συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σε προκλητικό ύφος εξέθεσε όλες τις αξιώσεις της Άγκυρας, για να λάβει τη σκληρή αλλά διπλωματική απάντηση του Νίκου Δένδια μπροστά στις κάμερες, γεγονός που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Τουρκία.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Τσαβούσογλου, μετά τη συνάντηση και τις κοινές δηλώσεις, ανέφερε ότι «συζητήθηκαν εκκρεμή ζητήματα, προβλήματα της μειονότητας μας, καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μετανάστευση και περιφερειακά θέματα. Περιμένουμε από την Ελλάδα, μια πιο ειλικρινή και εποικοδομητική στάση».

Ο. Τσελίκ: «Η ασέβεια και η μισαλλοδοξία δεν είναι διπλωματία»

Επίθεση κατά του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών εξαπέλυσε με διαδοχικές αναρτήσεις του στο twitter ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, κάνοντας λόγο για «ασέβεια», «μισαλλοδοξία» και «φανατισμό».

«Η ασέβεια και η μισαλλοδοξία δεν είναι μέθοδοι διπλωματίας. Η ασέβεια και ο διάλογος δεν στέκονται παράλληλα. Δεν υπάρχει διπλωματία όπου υπάρχει ο φανατισμός», έγραψε στις αναρτήσεις του ο Τσελίκ.

Omer_Cel