Εμβολιασμένο το σύνολο σχεδόν των υγειονομικών στην Ιταλία-Τα ποσοστά όλων των κατηγοριών πολιτών

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 10.680 περιστατικά κορωνοϊού, ενώ 296 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της νόσου.

Ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ λόγω του Πάσχα των Καθολικών περιορίστηκε σε μόνο 102.795, το 10,4% των οποίων προέκυψε θετικό. Σύμφωνα με τις επίσημες Αρχές, ο δείκτης θετικότητας χθες ήταν 7,1%, με τα κρούσματα να ανέρχονται στην Ιταλία σε 18.025.

Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας οι ασθενείς με κορωνοϊό σήμερα είναι 34 περισσότεροι από χθες, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 353 περισσότεροι.

Η πορεία του προγράμματος εμβολιασμών στην Ιταλία

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Ιταλίας, μέχρι τώρα έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19, με την πρώτη δόση, το 68% των εργαζομένων στα ιταλικά σχολεία και με τη δεύτερη μόλις το 0,59%.

Το ποσοστό των εμβολιασμένων στο σύνολο των γιατρών, νοσηλευτών και του βοηθητικού προσωπικού των νοσοκομείων αγγίζει το 91% σε ό,τι αφορά τη χορήγηση της πρώτης δόσης και το 76% της δεύτερης.

Το 56% των πολιτών άνω των 80 ετών έχει λάβει την πρώτη δόση των σκευασμάτων κατά του κορωνοϊού, ενώ το 30% ολοκλήρωσε τον κύκλο εμβολιασμού. Στους οίκους ευγηρίας, τέλος, το 89% εμβολιάσθηκε με την αρχική δόση και το 72% με τη δεύτερη.