Γαλλία-Κορωνοϊός: Ραγδαία αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ μέσα σε 24 ώρες

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι 5.254 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας, μια αύξηση 145 ανθρώπων σε ένα εικοσιτετράωρο και η υψηλότερη ημερήσια αύξηση σε διάρκεια 5 μηνών.

Παράλληλα, τα νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κατέγραψαν τη μεγαλύτερη σε εβδομαδιαία βάση αύξηση από τα τέλη Νοεμβρίου, όταν η Γαλλία βρισκόταν στο δεύτερο πανεθνικό lockdown. Ειδικότερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 46.677 νέα κρούσματα, ένας αριθμός αυξημένος κατά 6,2% σε σύγκριση με πριν από μία εβδομάδα, με αποτέλεσμα το σύνολο να ανέρχεται σε 4,74 εκατομμύρια κρούσματα.

Στη  Γαλλία καταγράφηκαν παράλληλα 332 νέοι θάνατοι από Covid-19, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται πλέον σε 96.280. Ο νέος απολογισμός περιλάμβανε μονάχα 32 θανάτους σε οίκους ευγηρίας σε διάστημα 3 ημερών.

Επισημαίνεται ότι τα ποσοστά νεκρών στους οίκους ευγηρίας, τα οποία ανέρχονταν σε μερικές εκατοντάδες την εβδομάδα στα τέλη του 2020, μειώθηκαν κατακόρυφα, καθώς η κυβέρνηση επικέντρωσε την εκστρατεία εμβολιασμού της στους ηλικιωμένους.