Συναγερμός στο Καπιτώλιο: Αυτοκίνητο προσέκρουσε στην πύλη-Νεκροί ο δράστης και ένας αστυνομικός

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής (τοπική ώρα) στο αμερικανικό Καπιτώλιο, καθώς ένας άνδρας προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε πύλη του συμπλέγματος κτιρίων, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί, ο ένας εκ των οποίων υπέκυψε στα τραύματά του, και ο ίδιος να χάσει τη ζωή του από πυροβολισμούς της ασφάλειας.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, ο δράστης μπήκε από το βόρειο οδόφραγμα και προσπάθησε να «σπάσει» την ασφάλεια του κτιρίου, πέφτοντας πάνω στις προστατευτικές μπάρες, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τους δύο αστυνομικούς.

Στη συνέχεια βγήκε από το αυτοκίνητο κρατώντας, σύμφωνα με μαρτυρίες, ένα μαχαίρι και τους επιτέθηκε, με αποτέλεσμα να δεχθεί τα πυρά από άλλους άνδρες της ασφάλειας του Καπιτωλίου. Αρχικά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Όπως έγινε γνωστό, ο ένας αστυνομικός που παρασύρθηκε από το όχημα και τραυματίστηκε έχασε τελικά τη ζωή του.

Αστυνομικοί απέκλεισαν την κυκλοφορία στη γύρω περιοχή και «σφράγισαν» το Καπιτώλιο για λόγους ασφαλείας και βάσει του πρωτοκόλλου.

Σύμφωνα με την αστυνομική ενημέρωση, το συμβάν δεν συνδέεται με τρομοκρατία, ενώ η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσινγκτον τόνισε πως δεν υπάρχει, πλέον, ένδειξη για για εξελισσόμενη απειλή.

ipa-synagermos-sto-kapitolio-nekroi-o-ypoptos-kai-enas-astynomikos-eikones-vinteo2

«Κάποιος έριξε ένα όχημα σε δύο αξιωματικούς» στο σημείο ελέγχου στη Λεωφόρο Συντάγματος λίγο μετά τη 1 μ.μ. την Παρασκευή, δήλωσε αρχικά η αστυνομία του Καπιτωλίου. «Ένας ύποπτος είναι υπό κράτηση. Και δύο αξιωματικοί τραυματίστηκαν. Και οι τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».

ipa-synagermos-sto-kapitolio-nekroi-o-ypoptos-kai-enas-astynomikos-eikones-vinteo0

Όπως μετέδωσε αρχικά το NBC, που επικαλούνταν την Πυροσβεστική, ένας άνδρας έχει δεχθεί πυρά, χωρίς να αναφέρει εάν πρόκειται για αστυνομικό ή όχι

Η αστυνομία πάντως επεσήμανε ότι τα κίνητρα του δράστη δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Είναι άγνωστο αν έχει ταυτοποιηθεί, πάντως τα στοιχεία του δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. «Σαφέστατα, ήταν κάποιος που προσπαθούσε ενεργά να εκδικηθεί κάποιον ή κάτι. Απλώς δεν ξέρουμε ακόμη και για αυτό έχουμε την ευθύνη να ερευνήσουμε για να το διαλευκάνουμε», δήλωσε ο εξήγησε ο Ρόμπερτ Κόντι, ασκών χρέη αρχηγού της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσινγκτον.

Όταν συνέβη το περιστατικό, ένα γραπτό μήνυμα που στάλθηκε σε υπαλλήλους από την Αστυνομία του Καπιτωλίου ανέφερε ότι είχε εντοπιστεί μια «απειλή εξωτερικής ασφάλειας» και ότι άτομα έξω από το ομοσπονδιακό κτίριο έπρεπε να «αναζητήσουν κάλυψη».