Ο Τζο Μπάιντεν θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων ηγετών την Πέμπτη-Πρώτη επικοινωνία με Μητσοτάκη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα συμμετάσχει στην τηλεδιάσκεψη της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που ξεκινά την Πέμπτη, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Παράλληλα, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής αναμένεται να υπάρξει και τηλεφωνική επικοινωνία του Αμερικανού Προέδρου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, σε ανάρτησή του στο Twitter ανέφερε ότι «προσδοκώ να καλωσορίσω στη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τον Πρόεδρο των ΗΠΑ.  Προσκάλεσα τον Πρόεδρο των ΗΠΑ να συμμετάσχει στη συνάντησή μας για να μοιραστεί τις απόψεις του για τη μελλοντική μας συνεργασία. Είναι ώρα να ξανακτίσουμε την διατλαντική μας συμμαχία».

Παράλληλα, τη συμμετοχή του Αμερικανού Προέδρου επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος με ανακοίνωσή του, στην οποία επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν «θα έχει συνεργασία με τους ηγέτες της Ε.Ε. σχετικά με την επιθυμία του να ανανεώσει τις σχέσεις ΕΕ – ΗΠΑ, να εργαστούν από κοινού για την αντιμετώπιση της πανδημίας και της κλιματικής αλλαγής και να εμβαθύνουν την, μεγαλύτερη παγκοσμίως, επενδυτική και εμπορική σχέση».

Ο κ. Μπάιντεν θα συζητήσει επίσης τα θέματα της Ρωσίας και της Κίνας με τους ηγέτες των «27», οι οποίοι χαιρέτισαν την προεδρία του ως μία ευκαιρία για ενδυνάμωση των προτεραιοτήτων της ΕΕ στα ανθρώπινα δικαιώματα και την υπερθέρμανση του πλανήτη.