Το Παρίσι ξαναμπαίνει σε σκληρό lockdown για τέσσερις εβδομάδες

Την επιβολή μιας νέας καραντίνας, διάρκειας 4 εβδομάδων, από αύριο Παρασκευή, για 16 διαμερίσματα της Γαλλίας, μεταξύ των οποίων το Παρίσι και η ευρύτερη περιοχή του Ιλ ντε Φρανς, λόγω της μεγάλης διασποράς του κορωνοϊού στη χώρα, με τον απολογισμό των νεκρών να προσεγγίζει πλέον τους 100.000, ανακοίνωσε σήμερα η γαλλική κυβέρνηση.

«Νέα μαζικά μέτρα αναχαίτισης της επιδημίας θα εφαρμοστούν από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και για 4 εβδομάδες», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Ζαν Καστέξ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά.

Όπως σημείωσε ο επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης, η νέα καραντίνα θα είναι λιγότερο αυστηρή σε σύγκριση με τα προηγούμενα καθολικά lockdown.

Τα καταστήματα με τα αναγκαία προϊόντα, μεταξύ αυτών τα βιβλιοπωλεία, θα παραμείνουν ανοικτά και οι εξωτερικές δραστηριότητες θα επιτρέπονται σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, ωστόσο οι μετακινήσεις μεταξύ των περιφερειών θα απαγορεύονται.

Ο ίδιος ανακοίνωσε παράλληλα ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας σε ολόκληρη τη χώρα θα ξεκινά μία ώρα νωρίτερα, στις 20.00 το βράδυ ώρα Ελλάδας.